Stedendriehoek

De verzwaringsdeken: wat is het en wie heeft hier baat bij?

Een verzwaringsdeken wordt door steeds meer mensen gebruikt. Toch zijn er ook genoeg Nederlanders die geen idee hebben wat een verzwaringsdeken eigenlijk is. Op het eerste gezicht verschilt een verzwaringsdeken nauwelijks van een gewone deken. Beide dekens kunnen dezelfde kleur hebben en ook kunnen ze op dezelfde manier gestikt zijn. Het verschil zit hem echter in de inhoud van deken. Waar een gewone deken gevuld wordt met licht materiaal, wordt een verzwaringsdeken juist gevuld met een speciale vulling. Wil je meer weten over een verzwaringsdeken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven in onderstaande tekst namelijk antwoord op de vraag: wat is een verzwaringsdeken en wie heeft hier baat bij?

Wat is een verzwaringsdeken precies?
Wat is een verzwaringsdeken? Om duidelijk te maken wat een verzwaringsdeken is, lichten we allereerst de voordelen van deze deken toe. Het eerste voordeel van een verzwaringsdeken is dat je een stuk sneller in slaap valt dan onder een gewone deken.

Hoe dit komt? Doordat de deken druk uitoefent op het zenuwstelsel. Je wordt hierdoor minder alert, waardoor je ’s nachts niet langer wakker schrikt van allerlei geluiden.

Dit brengt ons ook direct bij het tweede voordeel van een verzwaringsdeken. Met een verzwaringsdeken slaap je namelijk een stuk dieper dan gebruikelijk. Naast geluiden word je bijvoorbeeld ook minder snel wakker van een draaiende of woelende partner naast je. Dit alles heeft tot gevolg dat je beter slaapt, waardoor het lichaam voldoende rust krijgt.

Voor wie is een verzwaringsdeken gemaakt?
Een verzwaringsdeken kan in principe door iedereen gebruikt worden. Slaap je onder een gewone deken zonder problemen? Dan denk je waarschijnlijk dat het geen zin heeft om een verzwaringsdeken aan te schaffen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn namelijk genoeg mensen die onder deze deken nog beter slapen dan onder een gewone deken. Dankzij het extra gewicht in de deken worden zij een stuk beter uitgerust wakker dan wanneer zij slapen onder een gewone deken.

Lijd je aan een slaapstoornis? Of kamp je met slaapproblemen? Dan is een verzwaringsdeken zeker een aanrader. Deze deken helpt namelijk om de slaap beter te vatten. Ook word je ´s nachts niet snel meer wakker wanneer je onder een dergelijke deken ligt. Er zijn daarnaast verschillende onderzoeken die uitwijzen dat een verzwaringsdeken ook effect heeft op andere aandoeningen. Zo zou een verzwaringsdeken een positief effect hebben op de nachtrust en gemoedstoestand van kinderen met autisme en ADHD. Ook volwassenen met een dergelijke aandoening zouden profijt kunnen hebben van slapen onder een verzwaringsdeken.

Wanneer kun je de deken gebruiken en waar kun je er één kopen?
De verzwaringsdeken hoeft niet enkel te worden gebruikt om echt in te slapen of mee te slapen. Wij krijgen van onze klanten vaak terug dat ze de deken ook op andere momenten gebruiken. De verzwaringsdeken is in de basis gemaakt om zowel beter in te slapen als goed door te kunnen slapen.

Het is mogelijk om de verzwaringsdeken in webshop van Slaapt te kopen. Wij leveren de verzwaringsdeken gemaakt van hoogwaardige materialen. Bekijk onze website voor meer informatie.