Stedendriehoek

“De verbindende factor in mijn werk is eten!”

DEVENTER – Koos Boertjens is al jaren bezig met eten. Van oorsprong is hij tuinder. In die tijd verbouwde hij groenten. Daarna was het tijd voor een nieuw bedrijf. Het werden kant-en-klaarmaaltijden, biologische wel te verstaan. Want dat is waar Koos voor staat. “Ik vind eerlijk en duurzaam voedsel belangrijk. Waar komt voedsel vandaan? Welk voedsel past in welk seizoen? Wat doe je met afvalproducten? Ik werk nog steeds als projectontwikkelaar voor dit bedrijf en ook voor andere bedrijven.”

Koos wil mensen leren waar eten vandaan komt. “Als mensen weer meer gaan leven met de seizoenen, geeft dat meer bewustwording. Bedrijven willen ook steeds bewuster ondernemen. Zo denk ik mee met het hele proces. Soms gaat het om een afvalproduct, maar ook op het gebied van verpakkingen kan ik van betekenis zijn. Door mijn werkervaring kan ik het hele proces bijstaan.” 

Koos verzorgt educatie, catering, advies en productontwikkeling. Zo kan hij biologische catering verzorgen. “Ik werk met biologische en lokale producten die ik uit de omgeving van Deventer haal. Veel producten haal ik bij oud-collega’s, van toen ik tuinder was. Ik ken het verhaal van de producten. Ik weet hoe de producten worden geproduceerd. En ik vind een eerlijke samenwerking met de leverancier van de producten belangrijk. Als ik ochtendmelk van een boer wil vanwege de kwaliteit, dan ga ik met de boer in gesprek. Ik geef een eerlijke prijs. Zo help je elkaar. Als mensen weer meer naar de basis gaan en pure producten gebruiken, leren ze weer de verschillen in producten gedurende de seizoenen. Waar komt ons eten vandaan en hoe gebruik je dit zo duurzaam mogelijk? Het is van belang hier bij stil te staan.”

Mensen of bedrijven die op zoek zijn naar een idee voor een nieuw product, een nieuw recept of meerwaarde willen halen uit hun melk of groenten kunnen bij Koos terecht. “Ik help graag deze producten te vinden of in te richten. Daarnaast geef ik advies en begeleiding bij bijvoorbeeld het opstarten van een succesvolle biologische tuinderij. Of maak een moestuin bij uw bedrijf! Ik denk mee en ik help mee.

Meer informatie is te vinden op de website: www.koosboertjens.eu