Stedendriehoek

De tweedehands traplift: de ideale oplossing voor mensen die langer thuis willen blijven wonen

Een traplift is ideaal voor ouderen of mensen met een beperking, omdat zij met een traplift langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Echter duurt de aanvraag voor de vergoeding van een traplift erg lang, waardoor veel mensen de traplift uit eigen portemonnee financieren. Maar een traplift is duur, en niet iedereen heeft de financiële middelen om zo’n traplift te kunnen betalen. Dan is een tweedehands traplift de perfecte oplossing!

Een tweedehands traplift is een stuk goedkoper
Veel mensen hebben geen geld voor een geheel nieuwe traplift. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat er een traplift wordt aangeschaft, waarna de gebruiker binnen twee weken naar een verzorgingstehuis moet en de traplift niet meer kan worden geretourneerd. Dat is natuurlijk erg zonde. Een tweedehands traplift is in beide gevallen dan een goede optie. Tweedehands trapliften zijn een stuk goedkoper dan een nieuwe traplift en het kan je al gauw zo’n €1.000 schelen. Voor een nieuwe traplift betaal je namelijk minstens €2.650 euro, terwijl je een tweedehands al vanaf €1.690 kunt aanschaffen. Mocht je uiteindelijk in aanmerking komen voor de vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), dan kan een tweedehands traplift helemaal schelen in de kosten die je moet maken.

Een tweedehands traplift is duurzaam
Daarnaast is een tweedehands traplift duurzaam. Voor een tweedehands traplift hoeft namelijk geen nieuwe traplift geproduceerd te worden, wat veel energie en kostbare grondstoffen scheelt. Daarmee is een tweedehands traplift dus een duurzame keuze!

Een tweedehands traplift is veilig én van goede kwaliteit
Elke gebruikte traplift kan op maat worden gemaakt. Daarnaast worden ze goed gecontroleerd op gebreken en wanneer nodig worden onderdelen gerepareerd of geheel vervangen. Bij de meeste leveranciers heb je ook bij een tweedehands traplift vaak garantie, dus hoef je je geen zorgen te maken over de kosten wanneer er iets kapot gaat. Dat betekent dat je met een tweedehands traplift niet inlevert op kwaliteit of veiligheid, en eigenlijk is een tweedehands traplift dus zo goed als nieuw!