Stedendriehoek

De sfeer zit er goed in

door Mandy Hendriks

n

APELDOORN – Het is dinsdag. De eerste volledige dag van 3FM Serious Request in Apeldoorn. In de namiddag is het nog rustig, maar ’s avonds kun je over de mensen lopen. 3FM Serious Request trekt mensen vanuit heel Nederland. Er staat een diverse groep mensen (jongeren, gezinnen, ouderen) om het Glazen Huis heen. Er wordt veel gezwaaid naar de deejays, mensen dansen op de muziek of staan gezellig te kletsen met elkaar. De sfeer zit er goed in en dat merken de vrijwilligers ook.

Joris van den Heuvel is een van de vrijwilligers die geld ophaalt voor 3FM Serious Request. Vanaf 13.00 uur loopt hij al rond met zijn collectebus. “Het gaat lekker. Ja, mensen zijn erg positief. Er hangt een goede sfeer.” Hij heeft al flink wat geld opgehaald, al hoor je dat niet aan de bus. “Veel mensen geven voornamelijk briefgeld. Twintig of zelfs vijftig euro.” Zijn collega heeft ook een pinautomaat, maar die wordt niet vaak gebruikt. Hoe dan komt? “De meeste mensen komen hier om geld te doneren. Ze zijn goed voorbereid en hebben contant geld bij zich.”
Remke Halma helpt bij de Accress-sportfaciliteiten. ’s Middags werden er tijdens de sportmiddag verschillende clinics georganiseerd waaronder een met danser Timor Steffens. “Het was geweldig,” vertelt Remke enthousiast. “Lekker met muziek erbij. Ik vind het superleuk om te doen.” Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds wordt er van alles georganiseerd. Alles om geld in te zamelen om gezinnen te herenigen. Ondanks de kou en regenbuien vinden mensen het leuk. Apeldoorners zijn trots dat het in hun stad wordt georganiseerd en een hoop mensen zijn enthousiast over het uiterlijk van het Glazen Huis.