Stedendriehoek

De prachtigste volièrevogels met oog voor dierenwelzijn

APELDOORN – Vogelspeciaalzaak de Toekan aan de Texandrilaan 44 in Apeldoorn is hét adres voor uw schitterende volièrevogels. Zowat de enige vogel die het bedrijf níet verkoopt, is…jawel…de toekan. “Maar we vonden het desondanks een mooie naam voor ons bedrijf, haha. We zijn een volledig gecertificeerd bedrijf met het vakbekwaamheidsdiploma van vogels. Bij ons staat het welzijn van onze vogels op nummer 1!” zeggen Frederik Gerard en zijn zoon Jannus.

Vorige maand nog heeft een inspecteur hun bedrijfsvoering een groot compliment gegeven. “Hij zei dat menig dierentuin hier nog een puntje aan kan zuigen”, zegt Frederik Gerard. “Het gaat ons dan ook uitsluitend om vogels van topkwaliteit. Naast de kweek en verkoop van vogels, kunt u ook bij ons terecht voor DNA-analyses, mestonderzoeken, volièrebouw en vogelvoer.” Bij de Toekan slaagt u gegarandeerd wanneer u op zoek bent naar siervogels, tropische vogels, vrucht- en insect-etende vogels, zangvogels, loopvogels, kraanvogels en ibissen, exotische vogels, kanaries, parkieten en papegaaien. “Daarnaast hebben we alle soorten vogelvoeding op voorraad, waaronder onze eigen voeding op natuurlijke basis. Verder diepvriesvoeding voor vogels, zeer luxe zaden en een groot assortiment levende insecten.”

Natuurlijke habitat

Wie een wandeling maakt over het terrein, valt meteen op hoe ruim de vogels behuisd zijn en vooral ook hoe hun natuurlijke leefomgeving zo goed als mogelijk is nagebootst. “De beplanting in de volières, de beeklopen, aan alles is gedacht om een natuurlijke habitat te creëren. Want nogmaals, het dierenwelzijn staat altijd voorop.” Wie een of meerdere vogels aanschaft bij de Toekan, is verzekerd van een grondige gezondheidscheck van de gevederde vrienden. “Bovendien verschaffen wij documenten waarin de herkomst van de vogel(s) volledig is te herleiden. De betalingen kunnen ofwel via pin ofwel contant worden voldaan.”

Overigens zeggen vader en zoon nog wel even dit: “Wanneer u een vogel wil kopen, moet u zichzelf wel bepaalde vragen stellen: kan ik de vogel genoeg ruimte bieden? Kan ik de vogel genoeg tijd en aandacht geven? Kan ik de kosten betalen voor voeding, onderhoud en verzorging? Kan ik de vogel een veilige en vertrouwde leefomgeving bieden? Indien u al deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze!”

Tot slot: Frederik Gerard is bezig met het opzetten van een vogelpark/kwekerij in Nunspeet, waarover later meer…

Voor meer informatie: website www.vogelspeciaalzaakdetoekan.nl, e-mail info@vogelspeciaalzaakdetoekan.nl en telefoon 06-82750005. Vogelspeciaalzaak de Toekan is gevestigd aan de Texandrilaan 44 (parkeren bij nummer 30).