Stedendriehoek

De oplossing voor koude handen in de winter

In de winter kunnen je handen en vingers koud worden zodra je buiten bent. Zo koud, dat zelfs de goede merken handschoenen je handen niet meer warm houden. Welke opties heb je dan nog?

Treur niet, want zelfs als de beste merken gewone handschoenen je vingers niet meer warm houden dan is er nog steeds hoop. Die hoop zijn handschoenen met verwarming.

Weer of geen winter, op wintersport zullen we gaan!
Tijdens een skivakantie kun je veel profijt hebben van verwarmde skihandschoenen. Omdat je tijdens het skiën altijd met kou te maken hebt, zijn skihandschoenen met verwarming al veel bekender onder de wintersporters. Niets zo vervelend als tijdens je dure wintersportvakantie veel binnen te moeten zitten om je handen op te warmen.

Lachend op je gemotoriseerde tweewieler de winter door
Op de motor voelt het veel kouder vanwege de rijwind. Verwarmde motorhandschoenen zijn dan ook geen overbodige luxe. Elke graad afkoeling van je lichaam zorgt voor 10% verlies in reactievermogen. Op de motor ben je sowieso al een kwetsbare verkeersdeelnemer en zeker in de winter moet je extra goed opletten vanwege mogelijke gladheid. Ook hebben automobilisten niet altijd even goed hun autoruiten ijsvrij gemaakt. Allemaal factoren die het voor motorrijders in de winter extra gevaarlijk maken. Zorg er daarom voor dat je zelf goed voorbereid de weg op gaat.

IJsklompjes onder aan je benen
Je zou het haast niet denken, maar ook voor koude voeten is er een oplossing. Vooral koude tenen zijn pijnlijk. Dit komt veel voor bij mensen die op de fiets zitten, omdat je daar meer rijwind ervaart dan met gewoon wandelen. Er zijn verschillende soorten verwarmde sokken verkrijgbaar. De meeste werken met een batterij die voor de verwarming in de sokken zorgt. Deze houden je tenen tot wel 8 uur lang warm, afhankelijk van welke warmtestand je kiest.