Stedendriehoek

De nieuwe tijd vraagt om het nieuwe werken

APELDOORN – Iedere stad in Nederland heeft een ‘hotspot’, een plek waar hét gebeurt. Waar het broeit, waar het zindert. Waar écht ruimte gemaakt wordt voor vernieuwing. Ruimte voor nieuwe ideeën, een nieuwe tijd, een nieuwe kijk op huisvesting, het nieuwe werken, nieuwe ontmoetingen, nieuwe economische impulsen. Door heel Nederland ontvouwt zich een netwerk, waar het nieuwe ruimte krijgt om te ontpoppen, waar het prettige onverwachte nog kan gebeuren. De naam? OVVICE.

Het OVVICE-concept is een doorslaand succes en vanwege de succesvolle pilot breiden ze snel uit tot een dekkend netwerk in heel Nederland. In navolging op de eerste locatie in Arnhem, geopend in 2015, kwamen er afgelopen najaar een tweede en derde vestiging in respectievelijk Rotterdam en Amsterdam bij. “Bij OVVICE ligt de focus op het ontzorgen van de huurders. We proberen hierbij het serviceniveau van een hotel na te streven. De combinatie van flexibele contracten en de huiselijke sfeer trekt aan de lopende band nieuwe huurders aan. Deze pijlers zullen in de volgende vestigingen ook weer hoog in het vaandel staan”, aldus eigenaar Aron Reek na de opening in de hoofdstad.

Liefde op eerste gezicht
En hij houdt woord. Rond de jaarwisseling was Apeldoorn aan de beurt. Aan de Roggestraat 111 werd een gebouw van circa 3800 m² kantoorruimte gekocht, bestaande uit liefst vijf verdiepingen en een onderliggende parkeergarage. “Apeldoorn stond vanaf dag één al op onze quickscan voor een vestiging en het werd ook liefde op het eerste gezicht! Ik ben hierin enorm geholpen door Tom Mulder van Hunink en Holtrigter Woning en Bedrijfs Makelaars vof. Het gebouw heeft een schitterend dakterras en een fraai sociaal hart. Een belangrijke voorwaarde is daarnaast voor ons dat de locatie op loopafstand van een NS station ligt. Met onze strategische locaties vind je snel aansluiting bij corporaties.”
Voor organisaties die door heel Nederland opereren is een dekkend OVVICE-netwerk een pré, legt Reek uit. “Members kunnen namelijk gratis gebruik maken van alle woonkeukens, flexplekken en vergaderfaciliteiten. De flexibiliteit en efficiëntie van je organisatie wordt hierdoor sterk vergroot.” De ervaring van de eerste drie vestigingen leert dat het concept aanvankelijk kleinere ondernemingen, de zogenoemde start-ups, trekt. Daarna volgen de grotere corporaties. “In Arnhem, Rotterdam en Amsterdam is de bezettingsgraad al 90 tot 100 procent. Daar hopen we voor Apeldoorn natuurlijk ook op.”
OVVICE koopt leegstaande gebouwen en geeft deze een nieuw leven. Reek: “In dit nieuwe leven worden talrijke functies toegevoegd die met anderen worden gedeeld. In een tijd waarin oude waarden en businessmodels in een hoog tempo worden ontwricht door de technologische mogelijkheden van deze tijd. Hierdoor kennen we een nieuwe manier van werken, die jij zelf bepaalt en die aansluit bij jouw persoonlijkheid. Waarin iedereen is verbonden. Waarin we altijd en overal met iedereen kunnen communiceren en je informatie paraat hebt. Juist in deze nieuwe manier van leven hebben we extra behoefte aan het fysiek ontmoeten van de mensen met wie je samenwerkt. Op een plek die inspireert, die creativiteit stimuleert, en waar je je thuis voelt. Op een plek waar je ruimte, energie en ideeën kunt delen. OVVICE is deze plek en biedt ‘room for new life’.

Nieuw leven
De OVVICE-panden hebben sowieso per definitie een ‘nieuw leven’: ten tijde van de aankoop hadden ze hun oorspronkelijke functie verloren, stonden dus leeg en bevonden zich derhalve aan het einde van hun eerste levenscyclus. Middels een grondige herontwikkeling worden deze panden weer in de nieuwe tijd geplaatst. Talrijke functies worden toegevoegd en ‘delen’ wordt de norm. Delen van niet alleen de diverse nieuwe ruimten, maar ook van koffie, lunch en bovenal energie. “Naast deze eerste ‘groene’ basisgedachte is het zo dat OVVICE ook in technische zin verduurzaamt. Installaties voor licht en klimaat worden bij de tijd gebracht. Deels gebeurt dat direct al bij de herontwikkeling, deels op latere momenten in de tijd omdat de (deel)installatie technisch en/of economisch nog niet aan het einde van de levensloop is. Een derde dimensie waarbinnen de duurzaamheidsgedachte terugkomt, wordt gevormd door de aard van een deel van de nieuwe functies. Denk hierbij aan zaken als douches, fietsenstallingen, eenvoudige verplaatsbare indelingen, buitenplaatsen en doordachte lay-outs die beweging stimuleren. Stuk voor stuk ondersteunend bij een blijvend actieve en flexibele houding van zowel mens als organisatie”, zegt Reek.
Hij vervolgt: “Onze members mogen het sociale hart, inclusief onder andere een coffeebar en diverse meeting- en loungerooms, gratis gebruiken. Dit geldt ook voor alle andere OVVICE-locaties. Onze community manager werkt daarnaast intensief samen met de OVVICE-managers om alle locaties individueel en onderling te activeren. Denk hierbij aan het organiseren van (netwerk)events zoals een thema-ontbijt, borrel of lezing. Op deze manier proberen wij een positieve bijdrage aan jouw onderneming en jouw netwerk te leveren. Ons doel is om jullie de ultieme klantbeleving te laten ervaren zodat jullie, als onze members, de ambassadeurs van het concept worden.”

Handige app
Op de website ovvice.nl kan men binnen enkele weken de unieke OVVICE ROOM app downloaden, waarmee belangstellenden alle ruimtes in de verschillende OVVICE-locaties kunnen reserveren. Reek: “Daarnaast heeft de app een aantal handige features om jouw verblijf bij OVVICE nog aangenamer te maken. Denk hierbij aan het bestellen van een koffie middels ‘Roomservice’ of het plannen van je treinreis. Deze app is volledig exclusief voor members van OVVICE.”