Stedendriehoek

De nieuwe manier van vakantie vieren

In 2020 hebben een hoop mensen ervoor gekozen niet op vakantie te gaan. Niet alleen werd dit sterk geadviseerd door de overheid en was het voor sommige bestemmingen daadwerkelijk niet mogelijk, het was ook erg onzeker of je weer op tijd terug kon komen. Toch zijn er ook genoeg mensen wel op vakantie gegaan en hebben zij het risico genomen. We zien dat aankomende zomer ook weer een hoop mensen van plan zijn om op vakantie te gaan. Vooral de mensen die dit in 2020 niet hebben gedaan. Is het dit keer veiliger en hoe zit het met alle maatregelen van de andere landen? Laten we eens kijken.

  • Bereid je goed voor

Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de maatregelen die op dat moment gelden in het land waar je naartoe reist. Vergeet ook niet dat maatregelen enorm snel verandert kunnen worden en dat er dus een kans bestaat dat je vast komt te zitten. In dit geval is het goed om vooraf onderzoek te doen hoe je dan naar huis kunt gaan. Hoe zit het met deze afspraken tussen dat land en Nederland?

  • Ga niet te ver weg

De meest veilige manier is om niet te ver weg te reizen. Zo is het makkelijker om terug te komen wanneer het een of het andere land de grenzen besluit te sluiten en je hebt meer mogelijkheden om thuis te komen. Zo kun je vliegen naar Spanje en weer teruggaan met de bus of trein. Ook zien we dat het makkelijker is om nog op tijd terug te komen in verband met de reistijd die dan niet veel langer is dan 4 uur. Wil je toch reizen naar bijvoorbeeld een ander continent? Vergeet je dan niet goed in te lezen vooraf.

  • Op vakantie in eigen land

Vind je het zelf toch nog eng en te risicovol om op vakantie te gaan in deze onzekere tijden? Niet getreurd! In ons eigen land kunnen we genoeg nieuwe plekken ontdekken. Zo hopen we dat we in de zomer weer meer kunnen doen waardoor het ook leuker is om een nieuwe plek te bezoeken. Als we kijken naar de opties in ons eigen land zijn er een hoop:

  • Kies voor een groepsaccommodatie achterhoek en ga met een groep vrienden op vakantie;
  • Een stedentrip door Noord- en Zuid-Holland;
  • De waddeneilanden afgaan;
  • Ontdek de natuur.