Stedendriehoek

De Loolaan en omgeving bruist zondag tijdens de Midwinter Marathon

APELDOORN – Zondag 4 februari staat Apeldoorn in het teken van de Midwinter Marathon. Het oudste hardloopevenement van Nederland heeft afstanden voor jong en oud, beginner en gevorderd. Loop een nieuw persoonlijk record, loop samen met vrienden of collega’s in een team of kijk gewoon eens of een loopevenement iets voor je is. Het Stedendriehoek Loopteam heeft afgelopen drie maanden hard getraind om topfit aan de start te verschijnen. Johann de Jong van Isokin is nauw betrokken bij de begeleiding van de lopers. Zo werd er elke dinsdagavond een training verzorgd bij Isokin en daarnaast trainden de deelnemers nog een aantal keer in de week thuis.

Hoe is het de deelnemers vergaan? De afgelopen weken lichtten we al steeds een loper eruit. Nu zijn de trainingsweken voorbij; deze laatste week is het vooral rustig aan doen. “Veertien weken geleden had ik echt niet gedacht dat ik 50 minuten achter elkaar zou kunnen hardlopen”, vertelt Jolanda. Zij werkt als dtp-er bij de uitgeverij. “De trainingen bij Isokin vond ik het leukste. Ik ben een echte teamsporter, dat is nu wel weer bewezen. Of ik blijf hardlopen weet ik nog niet… ik heb wel echt zin in zondag! Al die weken hebben we zo er naartoe gewerkt. Ik ben nog nooit bij het evenement geweest, dus ik laat me verrassen. Vooral het sfeertje ben ik benieuwd naar. Mijn knieën houden zich goed, daar ben ik ook niet bang voor met lopen. Dus, kom maar op met die 8 kilometer!”

John, ook werkzaam bij Uitgeverij Stedendriehoek, kon niet meer wachten en heeft de ronde alvast gelopen. “Ik kwam afgelopen weekend op een mooie tijd van 1.02 uur. Als ik dat zondag ook loop ben ik meer dan tevreden. Ik heb er zin in!”

Sommigen blijven na de Midwinter Marathon ook hardlopen. Zo ook Gerard van der Wal. “Ik kijk erg naar zondag uit. We hebben goed getraind en ik denk dat iedereen er klaar voor is. Ik hoop dat we allemaal de finish halen en dat iedereen met trots terug kan kijken op zijn of haar prestatie. Voor mij persoonlijk ben ik blij als ik hem binnen het uur kan lopen. Wat er na die tijd gebeurt; ik heb de smaak te pakken en blijf zeker 2 à 3 keer in de week mijn rondje doen. Het zou leuk zijn als we af en toe met de groep samen komen. Uiteraard wil ik de Stedendriehoek bedanken voor de mogelijkheid om deel te nemen en ik wil Isokin bedanken voor hun fantastische begeleiding en inzet. Anders was dit voor mij nooit gelukt.”

Op de vraag hoe Jacqueline naar zondag kijkt is het antwoord duidelijk: “Gezonde spanning!” Sacha heeft ook zin in zondag, maar daarna… “Ik heb super veel zin in aankomend weekend. Al die weken samen trainen en dan nu hét moment samen beleven! Persoonlijk ben ik er klaar voor. We gaan het gewoon doen. Ik baal wel als een stekker dat het dan afgelopen is, want ik mis mijn dinsdagtraining met mijn loopmaatjes nu al.”

Multicopy Businessrun
Robert Levöleger loopt ook mee in het loopteam. Maar zijn bedrijf Multicopy is daarnaast sponsor van de Multicopy Businessrun. “Met afstanden van 8 kilometer en 10 Engelse mijlen is dit een leuke manier om je collega’s op een andere manier beter te leren kennen.” Een team bestaat uit 3, 4 of 5 mannen en/of vrouwen.  De Multicopy Businessloop start  om 11.15 uur (10EM) en 15.00 uur (8km). Overigens doet het bedrijf Multicopy ook mee aan het nieuwe evenement binnen de Midwinter Marathon, de Rolling Racer.