Stedendriehoek

De leukste buitenactiviteiten in Apeldoorn, Deventer en Zutphen

Het lijkt erop dat we nog lang moeten wachten tot er een einde is aan de coronapandemie. En totdat die pandemie onder controle blijkt te zijn, zullen we misschien – wie zal het zeggen – af en aan nog te maken krijgen met sluitingen van horeca, winkels en scholen en zullen we het vertier buiten moeten zoeken. De afgelopen bijna twee jaar is daar al veel sprake van geweest en niet zonder resultaat. Over het algemeen zijn mensen de natuur in hun eigen omgeving en het buiten zijn an sich meer gaan waarderen. Ook in onze driehoek van steden zijn er erg mooie plekken buiten te vinden. Voor sommigen liggen deze plekken – omdat ze er al jaren af en aan komen – enorm voor de hand, voor anderen is er ook in eigen omgeving nog een heleboel te ontdekken. Dus pak je picknickmand in, vergeet je zonnebril dames of zonnebril heren niet en ga eropuit!

Stadspark Berg & Bos – Apeldoorn
Met meer dan 1750 reviews op Google die samen goed zijn voor een gemiddelde van maar liefst 4,5 sterren is het Stadspak Berg & Bos een grote favoriet bij vele inwoners van Apeldoorn en omgeving. Het stadspark is in 1934 aangelegd als werkverschaffingsproject. En daar mogen wij anno 2021 nog flink van meegenieten! In het stadspark is ruim de ruimte om te sporten, te spelen (in een grote speelweide), een kijkje te nemen bij de wilde zwijntjes en reeën en nog veel meer. Ook is er goede horeca aanwezig op het terrein. De ingang van de Apenheul bevindt zich naast de ingang van Stadspark Berg & Bos en ook dat is een aanrader natuurlijk. Hier wordt wel een duidelijke waarschuwing gegeven aan bezoekers: houd je spullen goed opgeborgen in je tas, want de grijpgrage handjes van de aapjes kunnen je zomaar je toffe nieuwe houten zonnebril of andere zonnebrillen van je hoofd halen. En dan ben je ‘m kwijt!

Klimbos Veluwe
De ingang van Klimbos Veluwe bevindt zich eveneens in het Stadspark Berg & Bos. Als je alleen het park bezoekt moet je niet vreemd opkijken als er ineens beweging ergens boven je hoofd plaatsvindt, dat zijn namelijk de bezoekers aan het klimbos.

Stadswandeling in Zutphen
Zutphen is een prachtige stad. Zelfs als je er al vaak geweest bent is het leuk om de stad eens te ontdekken met behulp van een gids. Momenteel is dit vanwege de coronamaatregelen eventjes niet mogelijk, maar er zijn tal van routes die je ook kunt wandelen zonder de hulp van een gids. Je doet er allerlei wetenwaardigheden op die je – zelfs als rasechte Zutphenaar – nog wel eens de wenkbrauwen zult doen fronzen.

De Ulebelt in Deventer
Kinderboerderijen zijn anno 2021 niet alleen meer een plek waar je geitjes komt aaien, maar ook een plek waar natuureducatie hoog in het vaandel staat én waar je lekker kunt gaan spelen. De Ulebelt in Deventer is zo’n kinderboerderij. Je vindt er eetbare struiken, een konijnenopvang, speelnatuur en prachtige thematuinen. Aanrader!