Stedendriehoek

De kracht van een NLP opleiding in een wereld vol persoonlijke ontwikkeling

Tegenwoordig vliegen de cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling je om de oren. Het probleem met veel van deze cursussen is echter dat ze veel beloven, maar vaak slechts een heel klein percentage van hun beloftes waar kunnen maken. Je kunt volgens veel “internetgoeroes” als je de juiste cursus koopt namelijk met gemak miljonair worden en je nooit meer slecht voelen. Als je daarnaast niet minimaal 10 verschillende inkomstenbronnen hebt, doe je iets écht niet goed. De bedoeling van deze opleidingen is vaak goed, maar het kan nog wel eens overweldigend zijn. Want… Waar begin je dan?

Als jij interesse hebt om een leuker leven te leiden of iets wil veranderen aan jouw huidige leven, is er online tegenwoordig genoeg informatie te vinden. YouTube staat vol met gratis video’s, op sociale media komen de advertenties van nieuwe cursussen continu voorbij en een boek bestellen is zo gedaan op bijvoorbeeld bol.com. Deze overvloed aan informatie kan leiden tot informatiestress, wat ervoor kan zorgen dat je helemaal niet meer in actie komt. Vervolgens neem jij het jezelf kwalijk dat je geen actie onderneemt, wat er weer voor zorgt dat je humeur minder wordt en jij je eigenlijk nog slechter voelt dan op het moment dat jij iets wilde veranderen.

Laten wij als voorbeeld iemand die af wil vallen nemen. Van het ene dieet mag je bijna geen koolhydraten binnenkrijgen, een andere gezondheidsgoeroe zegt dat jij enkel op bepaalde tijden mag eten en weer een ander dieetboek zegt dat het aantal calorieën dat jij binnenkrijgt drastisch naar beneden moet. Waar begin je? Waarschijnlijk bevatten al deze methoden een kern van waarheid, maar door de overvloed aan informatie doe je “maar van alles een beetje” totdat je de motivatie weer verliest. Zou het dan niet effectiever zijn om te leren hoe jij die motivatie altijd kunt oproepen, zodat je vanuit daar kunt werken aan jouw doelen?

Misschien ken je de metafoor van de visser en de vis wel. Op het moment dat je iemand een vis geeft, kan diegene één dag heerlijk eten. Leer iemand om te vissen om te vissen en diegene kan de rest van zijn leven vooruit. Daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor een training waar jij niet alleen de week van de cursus zelf de motivatie zal hebben om jouw leven te veranderen. Het is veel effectiever om te leren hoe jij dit elk moment zelf op kunt roepen. Tijdens een NLP opleiding leer jij om je niet enkel op dat moment goed te voelen, maar ook hoe je dit kunt doen (op ieder moment) en hoe je datgene dat jou nog tegenhoudt kunt loslaten.

Een plek waar jij dit en nog veel meer dingen kunt leren is UNLP, een instituut op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De NLP Practitioner training van UNLP staat door het ervaren trainersteam en de persoonlijke begeleiding aangeschreven als kwalitatief één van de meest gerenommeerde opleidingen van Nederland. Om kennis te maken met Neuro Linguïstisch Programmeren bieden zij met regelmaat gratis webinars en interessante artikelen aan, zodat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk is.

Want, een leuker leven kun je leren!