Stedendriehoek

De kracht van een goede verkoopplanning voor jouw huis

Iedereen woningverkoper wil natuurlijk het liefst dat zijn huis snel en voor de beste prijs verkocht wordt, en daarom is een goede verkoopplanning ontzettend belangrijk. Wanneer je de hulp van een makelaar inschakelt, zal deze voor jou een verkoopplanning opstellen en er ook voor zorgen dat dit plan correct uitgevoerd wordt. iQ Makelaars Apeldoorn vertelt je in dit artikel meer over de invloed van een goede verkoopplanning op het verkopen van een woning. 

Voorbereiding op de verkoopplanning
Voordat een verkoopplanning gemaakt kan worden zal een makelaar eerst bij je langs komen voor een kennismakingsgesprek en een waardebepaling. Uiteraard is de waardebepaling van grote invloed op de verkoopprijs die gehanteerd zal worden. Maar het is ook belangrijk om vast te stellen wat jouw verwachtingen zijn. Hoe snel wil jij bijvoorbeeld dat de woning verkocht wordt? En wil je graag dat de makelaar je alle zorgen uit handen neemt, of zijn er dingen die je zelf wilt regelen? Deze en andere vragen worden meegenomen in het opstellen van de verkoopplanning, en het is dus ook goed om hier zelf van tevoren over na te denken. 

Strategie verkoopprijs
Het vaststellen van de verkoopprijs is uiteraard een belangrijk onderdeel van de verkoopplanning. Dit gaat natuurlijk voor een groot deel op basis de waardebepaling, maar er komt ook strategie bij kijken. In de verkoopplanning wordt allereerst vastgelegd of er een verkoopprijs of een bieden-vanaf-prijs gebruikt gaat worden. Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen, en daarom zal een makelaar dit in overleg met jou bepalen. Daarnaast is het bijvoorbeeld zo dat veel woningwebsites, zoals Funda, zoekcategorieën in stappen van €25.000 hanteren. De prijscategorie waarin jouw woning valt is sterk van invloed op de hoeveelheid online aandacht die de woning krijgt. Door dit soort strategische overwegingen mee te nemen in het bepalen van de verkoopprijs, vergroten we de kansen op succesvolle verkoop.

Doelgroep vastleggen in verkoopplanning
Voordat we bepalen hoe de marketingcampagne van de woning er uit gaat zien, is het belangrijk om de doelgroep in kaart te brengen. Door een beeld te vormen van de potentiële kopers van de woning, kun je dit ook gericht gebruiken in bijvoorbeeld de tekst van de advertentie en de verkoopstyling. Door je meer in te leven in de doelgroep, kun je beter bepalen welke woningkenmerken zij waarschijnlijk als grote pluspunten zouden ervaren. Het uitlichten van deze kenmerken in de verkooptekst zorgt er daarom voor dat potentiële kopers zich sneller aangesproken voelen door de woningadvertentie, en ook eerder over zullen gaan tot het uitbrengen van een bod.

Selecteren van marketingtools
De volgende stap in de verkoopplanning is het inrichten van de marketingstrategie. Als makelaar merken wij dat zo’n 70% van de online aandacht voor de woning bij Funda vandaan komt, dus dit is uiteraard een belangrijk onderdeel van de marketing. Maar ook naast Funda en eventuele andere woningplatforms zijn er verschillende marketingtools die aan de verkoopplanning kunnen worden toegevoegd. Bij iQ Makelaars kunnen we de woning bijvoorbeeld ook promoten via sociale media platforms of Google Ads campagnes, en bovendien maken we unieke brochures voor jouw huis. In overleg met jou bepalen we wat het beste bij de situatie past en hoe we de marketing van jouw woning gaan aanpakken. 

Bezichtigingen en onderhandelingen
Met online marketing zorgen we er voor dat jouw woning door genoeg potentiële kopers gevonden wordt, maar daarna is het ontzettend belangrijk dat zij ook in het echt verliefd worden op het huis. Daarom zijn bezichtigingen en een Open Huis een essentieel element in de verkoopplanning. Door geïnteresseerden de woning te laten bezichtigen zorgen we er niet alleen voor dat zij sneller overtuigd raken, maar kunnen we ook meer te weten komen over hun persoonlijke situatie en drijfveren. Bij de onderhandelingen die volgen kunnen we deze kennis gebruiken om in te schatten hoe hoog de bieders maximaal uit willen komen, en of we het bod eventueel nog kunnen opkrikken.

Verkoopplanning door iQ Makelaars
iQ Makelaars helpt je graag bij het verkopen van jouw huis. Wij stellen een goede verkoopplanning op en werken met uitgebreide marketing voor het promoten van de woning. Tijdens het gehele verkoopproces staan wij aan jouw zijde, en zorgen we ervoor dat de verkoop veilig en snel afgerond wordt. We doen er alles aan om voor jou het beste resultaat te behalen! Neem voor meer informatie gerust een kijkje op onze website