Stedendriehoek

De Hertog van Gelre reist terug in de tijd met de Kinderboekenweek

De afgelopen anderhalve week stond de Hertog van Gelre in het teken van de Kinderboekenweek. Met het thema ‘En toen’ doken ze, net als veel andere scholen in Apeldoorn, het verleden in. Met behulp van boeken.

Op woensdag 30 september werd de Kinderboekenweek geopend. Groep 7B heeft voor deze opening een filmpje gemaakt: ze hebben gedanst op het nummer ‘En toen’ van Kinderen voor Kinderen en dit zelf gepresenteerd, gefilmd en gemonteerd. Ook hebben ze posters gemaakt en een thematafel op school ingericht. Zo kon woensdagochtend elke klas in hun eigen lokaal, geheel coronaproof, de Kinderboekenweek openen door gezellig mee te dansen met dit filmpje.

De opening was nog maar het begin. Tijdens de Kinderboekenweek hebben de leerlingen van de Hertog van Gelre oude kinderboeken gelezen, het “Aap Noot Mies” geoefend, kunstlessen gehad waarbij ze oude kunstwerken in een moderner jasje staken, geschiedenisfilmpjes gekeken en extra geschiedenislessen gehad. Daarnaast hebben ze veel gelezen en onder andere hun favoriete boeken gepromoot en boekentaspresentaties gedaan. Hierbij namen ze een tas mee met allemaal boeken en tijdschriften die ze thuis graag lezen, zodat ze dit aan hun klasgenootjes konden laten zien.

Op vrijdag 9 oktober werd de Kinderboekenweek afgesloten. Deze dag hebben de bovenbouwleerlingen prentenboeken voorgelezen aan de onderbouwleerlingen. Ook mochten de kinderen een kijkje nemen in een oude Volkswagenbus van de ouders van een leerling uit groep 4. Kortom, de Kinderboekenweek op de Hertog van Gelre was erg geslaagd!