Stedendriehoek

De hemel gaat weer open

De unieke Middeleeuwse plafondschilderingen in de Ludgeruskerk zijn tot 15 september elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur weer door iedereen te bewonderen.

“Nergens in Nederland zijn zulke uitbundige schilderingen met vogels, bloemen, planten, wapenschilden en geestelijken te zien als in Hall”, aldus een woordvoerder. Je neemt een sprong naar het verleden, de Middeleeuwen. In die barre tijden gaf het geloof houvast, troost en perspectief. Vrijwel niemand kon toen nog lezen en schrijven. De kerkelijke voertaal was bovendien Latijns. Maar hoe kon men dan de boodschap helder overbrengen? Door afbeeldingen, dacht men. Heel slim. Naar boven kijkend gaat een prentenboek open. Je kijkt in de hemel en ziet daarbij nog veel meer.

Rondleiders zijn elke woensdagochtend aanwezig om mooie verhalen te vertellen. Niet alleen over het geloof, maar ook over ridders, kastelen en de koninklijke familie. Bovendien is de kans groot dat het bijzondere orgel wordt bespeeld. Met muziek erbij komt de kerk in Hall pas echt tot leven.

Voor alle actuele informatie zie de website: www.hallsekerk.nl

Dit artikel verscheen in het recreatiemagazine Kijk Uit.