Stedendriehoek

De grootste creatieve speeltuin van Apeldoorn

Op zaterdag 2 oktober ontdek je bij Theater Orpheus de grootste creatieve speeltuin, speciaal voor jongeren uit Apeldoorn. Beleef verschillende creatieve en actieve workshops en ontwikkel je kennis tijdens een van de interessante talks.

Als jongere uit Apeldoorn is er niet veel wat specifiek voor deze doelgroep wordt georganiseerd. Daar dacht Danika Streppel (22) anders over. “Via Orpheus kwam ik in contact met de gastprogrammeurs. Daar wordt het theater opengesteld aan jongeren om hun ideale avond uit te organiseren. Mijn idee is iets groter geworden dan alleen een avond uit. Ik miste een evenement waar ik samen met mijn vrienden naar uit kon kijken. Waar je kunt ontdekken wat je leuk vindt om te doen zonder dat daar per se weer verplichtingen aan hangen. Dat probeer ik te bereiken met Discover your World. Een plek waar jongeren -globaal van 16 tot 26 jaar – elkaar kunnen ontmoeten, maar er ook achter komen wat ze echt leuk vinden om te doen, op een hele gezellige en gave manier.”

Het inspiratiefestival
Tijdens Discover your World ontdekken Apeldoornse jongeren nieuwe dingen. “Volg toffe workshops zoals dans en smartphone-fotografie of luister naar talks over mindfulness of gebarentaal. De workshops en talks worden gegeven door gastdocenten uit Apeldoorn. Is het dus echt iets voor je? Dan kun je er iets mee doen. Maar er is nog veel meer te beleven in de speeltuin: muziek, eten en drinken en lokale organisaties die zich aan jou voorstellen. Ontdek wat Apeldoorn te bieden heeft. Voor maar €7,50 ontdek je de speeltuin: volg de workshops of talks die jij wilt, niets is te gek.”

In samenwerking met verschillende partners, zoals de Gemeente Apeldoorn en Orpheus, wordt deze creatieve speeltuin vormgegeven. Volg de ontwikkelingen van Discover your World via instagram @discoveryourworld2021 of kijk voor meer informatie op de website www.discoveryourworld2021.nl. De tickets voor Discover your World zijn te koop via de website.