Stedendriehoek

De Brillenkamer is verhuisd en heeft de gezelligheid meegenomen

BEEKBERGEN – Dé opticien van het dorp was danig uit haar jasje gegroeid en is daarom neergestreken in het veel ruimere pand aan de Dorpstraat 72, iets verderop in de veelzijdige winkelstraat, het hart van Beekbergen. Dit is het succesverhaal van de ervaren opticien Kirsten du Breuil-ter Horst, die vier jaar geleden besloot om voor haarzelf te beginnen.

Kirsten: “Ik ben hier vanaf nul begonnen. Er was geen opticien in het dorp, de mensen gingen naar elders. Ik begon met vijf merken brillen en met de toeloop van klanten uit de regio kwamen er steeds meer monturen bij. Daarnaast voegde ik ook zonne-, kinder- en sportbrillen toe aan het assortiment. Het werd steeds drukker en daarom kwam Meggy Steneker er al snel bij als tweede opticien. En nog wat later kwam Heidi Houbi-van Zuuk, als derde gediplomeerde opticien, ons team versterken.”

Van klein en vertrouwd…

“De ruimte in het oude pand was beperkt”, aldus Kirsten. “We konden onze collectie niet meer kwijt aan de wanden. En als we een paar klanten tegelijk hielpen, zaten we soms wel erg dicht op elkaar. Toen het pand verderop in de Dorpstraat vrij kwam, heb ik dus de sprong gewaagd.” Meggy: “De mensen vonden het altijd heel gezellig op ons oude adres, ze kwamen soms gewoon een kopje koffie drinken. Sommigen waren wel bang dat de huiselijke sfeer in een grotere winkel zou verdwijnen. Maar die klanten konden we geruststellen. Die gezelligheid hebben we gewoon naar de nieuwe winkel meegenomen, waarbij de ruime inrichting ook de privacy garandeert. En we zijn met een klein team, dus je ziet altijd een vertrouwd gezicht.”

..naar groter en meer privacy

Kirsten: “Deze winkel is flink groter en dat heeft voordelen. We hebben nu plek voor een zelfstandig en ervaren audicien, Hessel van Twist, die een eigen ruimte heeft achterin de zaak. In deze Hoorkamer kunnen onze klanten elke vrijdag terecht voor het aanmeten van een hoortoestel. Hessel deelt onze normen, waarden en het gevoel voor huiselijkheid. Er is in de winkel ook genoeg plek om onze hele collectie brillen en zonnebrillen te presenteren en, heel fijn voor onze klanten, we hebben onze werkplaats midden in de winkel neergezet, zodat we bij binnenkomst direct contact kunnen maken. De nieuwe ingang zit aan de linkerzijde en is, net als de rest van de winkel, rolstoelvriendelijk. Het gratis parkeren in de buurt blijft uiteraard, maar kan nu ook achter ons pand.”

Oogmeting, monturen, glazen

Klanten kunnen bij De Brillenkamer terecht voor een nieuwe (zonne-, kinder- of sport)bril van een keur aan bekende Nederlandse en internationale merken zoals Dutz, J.F. REY, WOOW en EXALTO. De bijbehorende enkelvoudige-, multifocale- of beeldschermglazen zijn van het gerenommeerde Duitse merk Rodenstock. Het aanmeten van een perfecte bril begint met een professionele oogmeting door een DNEye scanner. Met een onschadelijke lichtstraal, die 7000 hypernauwkeurige metingen verricht, wordt duidelijk wat de precieze afwijking is in alle gebieden van de pupil. Die scan wordt gecombineerd met een persoonlijke, professionele oogmeting voor de beste glazen.
Natuurlijk kan iedereen gewoon binnenlopen, maar wie voor een oogmeting komt, kan het beste vooraf telefonisch of online een afspraak maken.

Spetterende openingsacties
Kirsten, Meggy en Heidi zijn natuurlijk enorm trots op hun nieuwe winkel. Die ze overigens nooit zonder de komst en het vertrouwen van de klanten hadden kunnen realiseren. Daarom zijn er een aantal bijzondere acties gepland die gelden tot en met 29 juni.

  • kortingen, oplopend tot wel 60%, op Rodenstock-glazen;
  • kansen op het terugkrijgen van het aankoopbedrag van uw nieuwe montuur;
  • een loterij met fantastische prijzen.

De koffie staat sowieso klaar!

De Brillenkamer

Dorpstraat 72, Beekbergen

T 055-3030628

E info@debrillenkamer.nl

I www.debrillenkamer.nl

Foto:

Van rechts naar links: Kirsten du Breuil-ter Horst, Meggy Steneker en Heidi Houbi-van Zuuk.