Stedendriehoek

De beste schroevendraaierset voor je nieuwe woning

Een schroevendraaier is op zich een vrij simpel product maar toch is het niet evident om de juiste schroevendraaierset uit te kiezen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe set. Er is een enorm scala aan opties op de markt en de beste schroevendraaierset voor jouw vereisten hangt af van verschillende factoren. Er zijn tegenwoordig verschillende type schroevendraaiers voorhanden en je keuze zal afhankelijk zijn van wat je nodig hebt.

Het is niet omdat je woning volledig afgewerkt is dat je niet af en toe iets moet gaan bijstellen. Elk huishouden heeft tegenwoordig wel een of meerdere schroevendraaiers in huis om kleine reparaties uit te voeren. Als je echter meer doet dan kleine reparaties dan is het belangrijk dat je goed materiaal in huis hebt. Het kiezen van het juiste type schroevendraaier die je zal gaan gebruiken is een aspect dat met grote zorg moet worden uitgevoerd als je je woning tip top in orde wilt houden.

Type schroevendraaier
Schroevendraaiers zijn gemaakt van een handvat en een bit en deze kunnen in één stuk zijn vervaardigd of met elke bit afzonderlijk, die dan allen, maar een voor een op het handvat kunnen worden geplaatst. Je kunt kiezen voor een schroevendraaierset met een selectie aan verwisselbare bits, of een set complete schroevendraaiers, elk met hun eigen handvaten. Onder de vakmannen wordt een schroevendraaier met eigen handvat een “Phillips” genoemd, zelfs al is de fabrikant Gedore.

Er zijn voor- en nadelen aan beide type schroevendraaiers. Het type met verwisselbare bits neemt een stuk minder ruimte in beslag en is perfect als je op zoek bent naar iets compact voor kleine klusjes rond het huis. Als je echter een volledige gereedschapskist wilt opbouwen en gereedschapskast of gereedschapsschuur ter beschikking hebt dan kun je investeren in een set complete schroevendraaiers. Een schroevendraaier met een vast handvat is in de meeste gevallen ook steviger dan wanneer er met afzonderlijke bits wordt gewerkt.

Elektrisch of niet
De keuze tussen een elektrische schroevendraaier en handschroevendraaier is afhankelijk van waar je deze voor wil gebruiken en hoeveel plaats je thuis hebt. Met handschroevendraaiers, zeker schroevendraaiers met hun eigen handvat, kun je namelijk meer kracht zetten. Elektrische schroevendraaiers zorgen ervoor dat je het werk vlugger klaar hebt maar uiteindelijk zul te toch een stevige handschroevendraaier nodig hebben om de taak af te werken.

Het maken van de beste keuze hangt af van het werk dat moet worden uitgevoerd en de omvang van de projecten waarvoor je ze in de toekomst wilt gaan gebruiken. Elektrische schroevendraaiers zijn perfect voor kleine huishoudelijke taken maar voor het grote werk heb je een elektrische boor nodig die ook werkt als krachtige elektrische schroevendraaier. Ben je iemand die zelf de klusjes in je huis doet, dan is het zeker aan te raden om een elektrische set te kopen samen met een stevige set handschroevendraaiers.

Prijs
De prijs tussen eenvoudige generieke schroevendraaiers en schroevendraaiers van een bekend merk kan ongelooflijk veel verschillen. Aan de ene kant heb je goedkope schroevendraaiers zonder merk en aan de andere kant heb je een premium set schroevendraaiers van topkwaliteit van een speciaalzaak die je aanzienlijk meer zal kosten. Het bedrag dat je bereid bent te besteden aan je schroevendraaier set is ook hier afhankelijk van je vereisten.