Stedendriehoek

De beste roulette strategieën in een oogopslag

Steeds meer mensen durven een gokje te wagen bij de roulette tafel. Maar laten we eerlijk zijn; de tafel ziet er behoorlijk overweldigend uit. Met z’n welbekende zilveren draaischijf en spelbord. Om nog maar niet te spreken over de professionele groupier die het spel bewaakt. Voor nieuwelingen kan dit allemaal behoorlijk op de zenuwen werken, en zorgen voor onnodig veel stress. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen. Gelukkig kan een goede strategie hierbij werken. Want hoewel geen enkele strategie de winst van het roulettespel kan garanderen, kan het je wel helpen bij een zelfverzekerde houding tijdens het spelen. Zeker geen slecht idee dus. En om je een beetje op weg te helpen hebben wij hieronder vier goede roulette strategieën uitgelegd. Zodat je zelf kunt kiezen welke je wilt uitproberen.

D’Alembert roulette strategie
Jean Le Rond D’Alembert was een professioneel theoloog, wiskundige en filosoof. Het kan dan ook niet als een grote verrassing komen dat zijn roulette strategie alles te maken heeft met getallen én statistieken. Jean D’Alembert bedacht namelijk dat alle getallen even vaak zouden moeten winnen. En statistisch gezien klopt dit natuurlijk ook. De kans dat het balletje bij de 3 eindigt, is even groot als de kans dat het balletje in de 10 eindigt. D’Alembert dacht dus ook dat je vooral zou moeten blijven inzetten op dezelfde getallen. Dit zou ervoor zorgen dat je – op de lange termijn – even vaak verliest als dat je wint. Niet te vaak van getallen wisselen, dus. Hoewel roulette vooral een spel is van geluk, en niet zozeer van tactiek, is het toch slim om deze strategie in je achterhoofd te houden wanneer je aan de roulette tafel staat.

Andrucci roulette strategie
Wanneer je veel tijd doorbrengt in het casino, heb je hoogstwaarschijnlijk weleens iemand zien langskomen met een pen en notitieboekje. Grote kans dat diegene speelde met de Andrucci strategie in het achterhoofd. Het idee van de Andrucci strategie is namelijk volledig het tegenovergestelde van de D’Alembert strategie. Andrucci dacht namelijk juist dat niet alle getallen even vaak vallen.

Bij deze strategie is opletten én meeschrijven dus van het grootste belang. Heb je door welke getallen vaak winnen? Dan zet je uiteraard in op die getallen. Het liefst een groot bedrag! De verwachting is immers dat dit getal snel weer in de prijzen zal vallen. Nét als bij de D’Alembert strategie zijn er momenten waarop deze strategie enorm goed zal werken. En nét als bij de D’Alembert strategie heeft dat meer te maken met geluk dan met tactiek.

Pivot Roulette Strategie
Een andere populaire strategie, die vergelijkbaar is met de Andrucci strategie, is de zogenoemde Pivot. De Pivot strategie begint met het afkijken van het spel, en het in de gaten houden van de winnende getallen. Zodra er een nummer twee keer in de prijzen valt, word dit jouw pivot nummer. Met de uitzondering van het getal 0. Vervolgens zet je jouw inzet niet alleen in op het nummer zelf maar ook op de kleur van het getal en de even- of oneven getallen.

Op deze manier spreid je je winkansen zoveel mogelijk. Deze strategie ligt dus dicht bij de Andrucci strategie wat tactiek betreft, maar spreid je winkansen. Wat ervoor kan zorgen dat je vaker wint, alhoewel de opbrengst misschien iets minder hoog zal uitpakken dan wanneer je je gehele inzet op één getal plaatst.

James Bond roulette strategie
We konden natuurlijk geen artikel over roulette strategieën schrijven, zonder de beroemdste gokspeler van de wereld te benoemen. Niet voor niets heeft James Bond zijn geheel eigen roulette strategie. Het systeem zou zelfs zijn bedacht door één van de regisseurs van de films. De strategie is vrij simpel. Het is belangrijk dat je iedere keer hetzelfde geldbedrag inzet. Dit geldbedrag verspreid je over alle getallen. Zo zet je bijvoorbeeld €10 in op nummers van 1 t/m 15 en €10 op getallen van 15 t/m 30. Door je geld op deze manier te spreiden weet je zeker dat je altijd prijs hebt, hoewel het winnende geldbedrag misschien minder groot is. Vooral op de lange termijn is dit een strategie die zeer goed kan uitpakken. Welke strategie je ook gaat uitproberen: heel veel succes!