Stedendriehoek

De beste huidverzorgingsproducten tegen acné

Heb jij last van acné en wil je hier graag snel vanaf? Hier lees je waar je precies op moet letten bij het kopen van de beste acné producten en hoe je die producten gebruikt. Ontdek hoe jij met een goede huidverzorgingsroutine acné effectief vermindert.

Gebruik van een cleanser
De allereerste stap bij een goede huidverzorgingsroutine is de reiniging van het gezicht. Gebruik elke avond een cleanser/ reiniger om alle viezigheid en zonbescherming af te wassen. Eventueel kun je dit ook overdag doen, het is maar net waar jouw huid naar vraagt. Wanneer je last van acné hebt, is het verstandig om een cleanser te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor acné. Kijk hierbij vooral naar het ingrediënt salicylzuur. Dit helpt namelijk om acné te verminderen. VIVE huidtherapie heeft ook cleansers in het assortiment speciaal ontwikkeld voor acné.

Hoe je een cleanser voor acné gebruikt, hangt af per product. In het algemeen masseer je het product op jouw huid en laat het even zitten, zodat alle ingrediënten goed kunnen intrekken. Spoel naar ongeveer 5 minuten weer af. Let op: kijk naar wat de gebruiksaanwijzing van het product zegt en volg dit te allen tijde op.

Moisturizer en zonbescherming
Wanneer je klaar bent met het reinigen en verzorgen van jouw huid, is het belangrijk om een moisturizer te gebruiken. Een moisturizer zorgt ervoor dat jouw huid vochtig genoeg blijft en werkt als een soort beschermlaag voor de ingrediënten die je er net op hebt gedaan. Ook hiervoor zijn speciale ingrediënten die acné verminderen. Adapalene is een ingrediënt dat in acné-producten zit, dat goed helpt tegen puistjes en mee-eters.

Vergeet tot slot niet om een goede zonbescherming op te doen. Ook wanneer je niet naar buiten gaat of wanneer de zon niet schijnt, is het heel belangrijk om je gezicht te beschermen tegen de straling. Zeker na het scrubben is je huid extra gevoelig voor de zon. Zorg daarom voor een bescherming met minimaal SPF 20. Om jezelf extra te beschermen tegen de stralingen van de zon is het goed om een antioxidanten serum te gebruiken, of een zonnebrand met antioxidanten uit te kiezen.

Serums en sets
Naast een cleanser, moisturizer en zonbescherming, kun je ook nog verdere verzorging gebruiken. Deze acné producten verminderen jouw acné nog meer. Serums en crèmes met benzoylperoxide helpen bijvoorbeeld erg goed. Bij VIVE huidtherapie zijn veel serums en sets te koop waar jij jouw acné effectief kunt verminderen.