Stedendriehoek

De apen zijn weer los!

APELDOORN – Het voorjaar is begonnen, het park ligt er prachtig bij en de apen genieten van het steeds beter wordende weer. Ook deze winter heeft Apenheul niet stilgezeten en is er weer hard gewerkt aan de ontwikkeling van het park. Apenheul is er klaar voor en kijkt ernaar uit om haar bezoekers dit seizoen weer te ontvangen voor een heerlijk en uniek dagje uit. De apen lopen alweer los in het park!

Ook dit jaar is het weer een avontuur om Apenheul te bezoeken. Je kunt zomaar oog in oog komen te staan met loslopende apen. En dit jaar ontmoet je zelfs twee nieuwe apensoorten die nog nergens in Nederland loslopen. Apenheul daagt je uit om alle 35 apensoorten te spotten tijdens je bezoek. Om kinderen hierbij te helpen is er een gratis speurkaart verkrijgbaar.

Bijzondere activiteiten

Ook in 2023 zijn er weer veel bijzondere activiteiten om aan deel te nemen tijdens je bezoek, zoals yoga bij de orang-oetans, inspirerende lezingen, een workshop waarin je van alles leert over de liefde, ‘Help de dierverzorgers’ voor kinderen en een heerlijk ontbijt nog voordat het park open is. Of boek een rondleiding met een van de gidsen en laat je informeren en inspireren. En bezoek natuurlijk een van de voederpresentaties van de dierverzorgers en hang de aap uit in een van de speeltuinen. Er is altijd wat te beleven!

Ontdek het nieuwe losloopgebied

Sinds vorig jaar is hard gewerkt aan een heel nieuw losloopgebied aan het eind van de route door Apenheul. Een verrassende laatste beleving, vlak voordat je het park verlaat. In dit bosrijke deel van het park verwonder je je nog een keer over de rijkdom en pracht van de natuur. En heel bijzonder: hier komen twee bijzondere apensoorten. West-Afrikaanse franjeapen lopen nog in geen enkel ander dierenpark in Nederland los. En de Noordelijke talapoins zelfs nergens ter wereld. De dieren krijgen de tijd en ruimte om te wennen aan elkaar, hun nieuwe omgeving en natuurlijk de bezoekers. Hierdoor moeten bezoekers soms even extra goed zoeken om de apen te spotten. In het nieuwe gebied zijn dierverzorgers en gidsen aanwezig om daarbij helpen en te vertellen over deze bijzondere soorten.

Sinds vorige week is Apenheul tussen 10.00 en 17.00 uur weer geopend. Voor actuele openingsdagen en tijden, zie: www.apenheul.nl