Stedendriehoek

De Apeldoorn Cup 2.0 nieuwe stijl

APELDOORN – Vanaf maandag 14 augustus vindt voor de tweede maal de Apeldoorn Cup nieuwe stijl plaats in het Orderbos op de velden van csv Apeldoorn. Op de maandag- en woensdagavond en zaterdag komen veertien teams tegen elkaar in actie. Uiteindelijk zal op zaterdag 19 augustus duidelijk worden wie zich het komende seizoen de ‘beste’ van Apeldoorn en Omstreken mag noemen.

“De vorig jaar opgezette en ingevoerde nieuwe opzet is bij de deelnemers goed bevallen. Vooral de spelers ervaarden het als een grote reünie en natuurlijk wilde iedereen winnen. De onderlinge contacten tussen spelers en bestuurders in die week bleken heel veel waard voor de Apeldoornse voetbalwereld. Een goede evaluatie heeft geleid tot een aantal aanpassingen van het toernooi. De belangrijkste wijziging is dat iedere deelnemende vereniging minstens twee maal in actie zal komen. In de voorbereiding naar het nieuwe seizoen past dat beter en hoeft er niet op korte termijn nog een tegenstander worden gevonden wanneer je na een wedstrijd al was uitgeschakeld.”

De Apeldoornse Amateurvoetbalverenigingen is het gelukt een aantal Apeldoornse Ondernemers warm te maken voor het toernooi. Intersport Jonker, Bouwonderneming Veeneman bv, Uitgeverij Stedendriehoek,  Dijkgraaf-Rijsdorp, Broekhuis Apeldoorn, Garage Veeneman & Zn en Sportunity. Deze sponsors hebben aangegeven dat zij het op prijs stellen dat de naamgeving van het toernooi gewoon de De Apeldoorn Cup blijft.

“Het blijft altijd lastig een juist moment te kiezen om dit toernooi te laten plaats vinden. Het is of te kort voor de competitie, of de trainingen zijn nog niet begonnen, vervolgens nog de bekercompetitie die voor verschillende categorieën op verschillende momenten aanvangt. Daar heeft de organisatie waar mogelijk rekening mee gehouden. De voorrondes duren slechts twee keer 30 minuten en er mag gedurende de wedstrijd acht keer worden gewisseld. Het is en blijft een puzzel.”

Elke keer wanneer u komt kijken, naar welke wedstrijd dan ook, betaalt u slechts 1 euro entree. De opbrengst van vorig jaar ging naar de Stichting JeugdVoetbalStad Apeldoorn (JVSA). De totale opbrengst van de gehele week gaat dit jaar naar de Stichting De Klup.

“Er zijn heel veel enthousiaste vrijwilligers, sponsors, scheidsrechters, bestuurders  en supporters die dit toernooi willen gaan omarmen. Dit kan geen kwaad in de tegenwoordige tijd van individualisering. Dus zet de data van de wedstrijden in uw agenda en maak de gang naar het Apeldoorn Cuptoernooi in het Orderbos.”