Stedendriehoek

‘Dankzij lasertherapie kan ik weer pijnvrij sporten’

APELDOORN – Pijn belemmert je leven. Fanatiek sporter Wilkin (48) uit Apeldoorn kan erover meepraten. Door heftige pijn in de knie kon hij wekenlang niet werken, golfen en tennissen. Tot hij werd getipt lasertherapie te proberen. “Al bij de eerste behandeling bleek het dé oplossing voor mijn klachten.”

Klachten sinds 2017

Wilkin: “Het zal wel door de leeftijd komen, maar sporten heeft steeds meer impact op mijn knieën. In 2017 is mijn rechterknie geopereerd. Helaas kreeg ik in mei vorig jaar pijn in mijn linkerknie. Een operatie was geen optie, dus ik kwam in de molen van huisarts en fysiotherapie. Het hielp allemaal niet.”

Aanmodderen

“De klachten werden steeds erger. Vocht in mijn knie zorgde ervoor dat de ontsteking steeds terug kwam. Naast sporten lukte ook mijn werk in een grote sportzaak niet meer. Ik bleef echt aanmodderen. Tot een collega van mijn vrouw mij attendeerde op lasertherapie in Apeldoorn. Ik hoorde het verhaal van een trailrunner die door een laserbehandeling weer probleemloos kan sporten. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik.”

Effect al na de eerste behandeling

“Mijn knie deed doorlopend pijn bij rotaties naar links en rechts. Maar na de eerste laserbehandeling voelde ik direct een groot verschil. Toen ik van de behandelbank stapte was de pijn weg! Na een paar dagen kwamen de klachten wel terug, maar een tweede behandeling zorgde ervoor dat de pijn nog langer wegbleef. In totaal heb ik vijf behandelingen gehad en ik kan weer pijnloos sporten én fulltime werken. De behandeling sloeg bij mij erg goed aan.”

Aanpak bij de bron

Fysiotherapeut Caroline: “Het unieke aan lasertherapie is dat zowel de pijn als ontstekingsklachten bij de bron worden aangepakt. De therapie bevordert het weefselherstel op celniveau en geeft zo directe pijnverlichting. Het lichaam krijgt de kans zichzelf te herstellen.” Lasertherapie werkt niet alleen bij sportblessures, maar ook bij onder andere verstuikingen, hernia’s en artrose.

Ervaart u zelf klachten en bent u benieuwd wat lasertherapie voor u kan betekenen? Lees meer informatie op lasertherapienederland.nl of bel voor een afspraak naar 055-5334455.