Stedendriehoek

Dagje elektrisch rijden

APELDOORN/ZUTPHEN – Op zaterdag 15 juni verzorgen studenten van de opleiding Mobiliteitsbranche van Aventus (mbo in Apeldoorn) een Experience Day elektrisch rijden in Zutphen. Op deze dag is het mogelijk om rijden in verschillende elektrische auto’s te ervaren. Het evenement is van 10.00 tot 16.00 uur op de parkeerplaats van het sportcomplex van FC Zutphen, Meijerinkpad 1. De toegang is gratis.

Dit is de vierde keer dat dit evenement georganiseerd wordt: twee keer werd dit door Zutphen Energie gedaan – zij zijn er ook dit jaar weer bij – , maar vorig en dit jaar nemen studenten van Aventus het voortouw. De Vereniging Elektrische Rijders is ook aanwezig om mensen van informatie te voorzien.

Autodealers uit de Stedendriehoek en omgeving stellen ruim 35 verschillende personenauto’s en ongeveer 15 bedrijfsauto’s ter beschikking, allen volledig elektrisch aangedreven. Studenten van Aventus begeleiden de mini-proefritten van de personenauto’s en kunnen de rijders van informatie over het voertuig voorzien. Van de bedrijfswagens zijn ook verkopers van de dealers aanwezig.

Lijkt het jou leuk langs te komen en de mogelijkheid te krijgen om in enkele auto’s te rijden? Belangstellenden die zich van tevoren inschrijven zijn verzekerd van maximaal drie mini-proefritten. Op de dag zelf zijn er ook nog inschrijfmogelijkheden, maar vol is vol. Voor de organisatie is het praktischer als je je vooraf inschrijft. Schrijf je dus in via onze website www.evexperiencezutphen.nl. Daar vind je alle merken en types waarmee je kunt rijden en deze zijn per half uur te reserveren.