Stedendriehoek

Dag om samen stil te staan bij overleden kinderen

Ieder jaar wordt op de tweede zondag in december WereldLichtjesDag georganiseerd. Dit jaar vindt WereldLichtjesDag plaats op zondag 12 december. Na alleen een online versie in 2020, organiseert Stichting WereldLichtjesDag Apeldoorn dit jaar weer een bijeenkomst op de vertrouwde plek in Park Berg en Bos in Apeldoorn.

Op WereldLichtjesDag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind is geworden of hoe lang het al geleden is. Met het aansteken van de kaarsen wordt de wereld letterlijk verlicht voor de mensen die een kind hebben verloren en mogen zij voelen dat zij niet alleen staan in hun verdriet.

Stichting WereldLichtjesDag in Apeldoorn is verantwoordelijk voor het programma van dit evenement. Jarenlang lag de organisatie in handen van Henk van der Ziel (vandeRegie) en Anita Reijerink (Amelius). Sinds dit jaar hebben drie andere Apeldoorners, Anita Zengerink (SuAZe Stervensbegeleiding en Uitvaartverzorging), Renee Krijgsman (afscheidsfotograaf) en Linda van der Spek (Gevoel voor afscheid), het stokje van hen overgenomen. Zij zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van het programma. Als tipje van de sluier laten zij weten dat het koor Circle of Life één van de twee muzikale invullingen zal geven die avond. Via de social media-kanalen van de stichting houden zij iedereen op de hoogte van het laatste nieuws over het programma van WereldLichtjesDag in Apeldoorn.

Voor meer informatie, zie de website www.wereldlichtjesdag.nl/apeldoorn en de sociale media.