Stedendriehoek

D66 Apeldoorn kiest lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 Apeldoorn hebben Bouwien ten Bokum (zie foto) tot lijsttrekker verkozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Het partijbestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing met twee kandidaten. Voorzitter van D66 Apeldoorn Gerjan van Engelenhoven: “We mogen als D66 trots zijn op deze lijsttrekker, die onze partij vol enthousiasme zal aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met 4 van de 39 raadszetels. D66 wil dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De verkiezing van lijsttrekker Bouwien ten Bokum wordt daarbij als een eerste grote stap gezien.

Op 1 augustus start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, onder wie voorzitter Gerjan van Engelenhoven en lijsttrekker Bouwien ten Bokum, legt een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Apeldoorn de volgorde van de kandidatenlijst. De kieslijst wordt voor het einde van het jaar bekend gemaakt.