Stedendriehoek

CVA Zorgketen organiseert ‘Ik pas’ van theatergroep WirWar

APELDOORN – Na het succes van vorig jaar, organiseert de CVA zorgketen regio Apeldoorn en Zutphen ook dit jaar een theatervoorstelling door theatergroep WirWar. Deze nieuwe voorstelling ‘Ik pas!’ vindt plaats op woensdagavond 13 september 2023 in de Altioszaal van theater Orpheus in Apeldoorn. De voorstelling is speciaal voor mensen die een beroerte hebben gehad of een niet aangeboren hersenaandoening hebben, hun naasten en mantelzorgers, én ook voor zorgprofessionals die werken met deze doelgroep.

Aanmelden voor de voorstelling is verplicht en kan via: www.gelreziekenhuizen.nl/over-ons/agenda/. Heeft u geen of moeite met internet? Meldt u zich dan telefonisch aan via 055 – 581 8181 en vraag doorverbinding naar afdeling Communicatie van Gelre ziekenhuizen.

De ontvangst in Orpheus is vanaf 18.45 uur en de afsluiting is rond 21.00 uur. Vóór en na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en de informatietafels te bezoeken van de organisaties Expertisecentrum NAH van SIZA, Afasiecentrum Apeldoorn Bèta, onderdeel van Zorggroep Apeldoorn e.o., Zozijn en De Kap Apeldoorn. De toegang is gratis. De parkeerkosten en drankjes bij Orpheus zijn wel voor eigen rekening.

Voorstelling
‘Ik pas!’ wordt gespeeld door acteurs met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), kortom mensen dus met een veranderde bovenkamer! De spelers van theatergroep WirWar laten op ontroerende, confronterende en humoristische wijze zien hoe hun leven met hersenletsel er uit ziet. Door de voorstelling ontstaat ruimte voor begrip en (h)erkenning en gaat in op vragen zoals: Wat gebeurt er als er een storm door je bovenkamer heeft geraasd en je huis ineens een vreemde, haast onherkenbare plek is geworden? Als er niets meer op zijn plek staat? Wat gebeurt er wanneer je niet langer meer in je oude, vertrouwde wereld lijkt te passen? Als je jezelf een verdwaald puzzelstukje begint te voelen? En als de roep om aanpassing ergens aan wil kloppen, wat is dan het juiste adres? Dat van jou? Dat van je buren? Of dat van ons allemaal? Wat lijkt jou het meest gepast? Nieuwsgierig naar de antwoorden of naar nog meer vragen? Kom dan kijken naar deze nieuwe voorstelling van Theatergroep Wirwar.