Stedendriehoek

Cupcakes maken tijdens primeur Uitgesteld Kinderfeestje

APELDOORN – Precies zoals oprichters Renée Kranenberg en Mieke Deiters hadden bedacht, is de 9-jarige Niesja uit Apeldoorn via het Leger des Heils Apeldoorn aangemeld voor een Uitgesteld Kinderfeestje. Het meisje voldeed ruimschoots aan de voorwaarden van de stichting om voor een partijtje in aanmerking te komen. Bak- en workshopwinkel Bakken & Zo aan de Asselsestraat had de primeur om het eerste feestje te mogen faciliteren.

Langdurig leven in armoede heeft blijvende impact op kinderen. Sociale uitsluiting, onzekerheid, het niet mee kunnen doen of gehoord worden, de schaamte en het stigmatiserende karakter van armoede. Dit is van invloed op de persoonlijke en psychische ontwikkeling van het kind en het heeft invloed op de ontwikkeling en vergroot de kans op achterstand en ongelijkheid. De Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes levert een waardevolle bijdrage aan het doorbreken van de vicieuze cirkel van kinderarmoede door de betrokken kinderen een kinderfeestje te doneren.
De stichting heeft als visie dat alle kinderen elk jaar een kinderfeestje moeten kunnen vieren. “Dit is onderdeel van je jeugd en geeft vreugde, sociale verbinding, gelijkwaardigheid op school en helpt bij de vorming van een stabiele en stevige persoonlijkheid”, aldus Renée en Mieke. “Minder te besteden hebben is geen schande. Het kan iedereen overkomen. Onze stichting wil ouders/verzorgers helpen om het taboe te doorbreken en in het belang van het kind de schaamte opzij te zetten en om hulp te vragen en de drempel naar onze stichting over te stappen. Niemand hoeft te weten dat jouw kind een feestje heeft gekregen van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes als jij dat niet wilt. Onze doelgroep is kinderen in de basisschoolleeftijd van wie de ouders geen (financiële) middelen hebben om een kinderfeestje te vieren (verjaardagsfeestje). De stichting heeft als doel die kinderen te bereiken van wie de ouders/verzorgers (minimagezinnen) bekend zijn bij en begeleid worden door instanties als Leger des Heils, Stichting Leergeld, de Voedselbank en Centrum Jeugd en Gezin, ook aan de Asselsestraat.”
Niesja heeft heerlijk met haar vriendjes en vriendinnetjes cupcakes versierd. Na afloop van het feestje mochten alle kinderen een doos met vier door hen versierde cupcakes mee naar huis nemen. “Zo fijn om zo’n meisje dat anders geen feestje had kunnen geven, te zien stralen van geluk! Dat is waar wij het als stichting voor doen. We willen deze doelgroep kinderen graag een duwtje in de rug geven naar geluk. Elke glimlach is tenslotte goud waard”, zeggen Renée en Mieke.
“Wilt u ook een kinderfeestje doneren aan een kind in armoede? Of ken je een kindje dat voor een Uitgesteld Kinderfeestje in aanmerking kan komen? Neem snel een kijkje op www.uitgesteldekinderfeestjes.nl. We helpen je graag verder. Een mooie jeugdherinnering voor deze kwetsbare doelgroep is zo gemaakt!” (Foto: Rob Voss)