Stedendriehoek

Cultuur Bij Je Buur

APELDOORN – In het weekend van 20 en 21 april 2024 vindt de elfde editie van Cultuur Bij Je Buur plaats in Apeldoorn. In talloze huiskamers, tuinen, galeries, garages en wijkcentra treden diverse artiesten en kunstenaars gratis op.

Het publiek kan, zonder een kaartje te kopen, genieten van de optredens en voorstellingen op bijzondere locaties in Apeldoorn en omgeving. De werving van artiesten voor deze editie is onlangs van start gegaan. (Amateur)artiesten of -kunstenaars kunnen zich op de website www.cultuurbijjebuur.nl inschrijven tot 1 april. De belangrijkste voorwaarden zijn dat de artiest een link heeft met Apeldoorn en minstens een half uur kan vullen.

Springplank voor artiesten

Vanaf 1 februari kan de artiest geboekt worden door inwoners van Apeldoorn om bij hen drie keer een half uur op één of twee middagen op te treden. De gastlocatie maakt samen met de artiest verdere afspraken over het optreden en het werven van bezoekers.

Voor elke act/artiest

Beginnende artiesten op zoek naar een springplank én ervaren artiesten zijn welkom om zich aan te melden voor Cultuur Bij Je Buur. Pop, rock, jazz of klassieke muziek, koren, gedichten, verhalen, theater, zang, schilderijen, alles is mogelijk. Het huiskamerfestival is voor alle soorten en maten artiesten een mooie gelegenheid om solo of samen met anderen te laten zien of horen wat ze te bieden hebben.

Foto:

De band Heron Lane tijdens Cultuur Bij Je Buur 2023. (Foto: Menno Vos)