Stedendriehoek

Csv Apeldoorn wacht hete middag

APELDOORN – In de Hoofdklasse B staat zaterdag een heuse degradatiekraker op het programma. Csv Apeldoorn neemt het op tegen Zuidvogels. Beide ploegen staan allesbehalve veilig. Er is trainer Jürgen Schefczyk dan ook veel aan gelegen de punten in Apeldoorn te houden.

De Hoofdklasse B staat bol van de spanning. Dat geldt niet alleen voor de titelstrijd die helemaal open ligt, ook onderin gaat het voor veel ploegen echt ergens om. Met 16 punten uit 16 wedstrijden heeft nummer 14 csv Apeldoorn maar twee ploegen onder zich staan. Zuidvogels staat op de veilige twaalfde plaats. De ploeg uit Huizen haalde een punt meer, maar heeft al wel 18 wedstrijden gespeeld.

“De stand zegt alles over de situatie waarin wij ons bevinden’’, zegt Schefczyk. “Dit wordt een enorm belangrijk duel. We moeten winnen om niet verder achterop te raken.’’ Voor de oefenmeester is de penibele situatie geen reden om voetbaltechnisch de zaak compleet anders te benaderen. “Het is voor ons vooral zaak de stabiliteit van voor de winterstop weer terug te vinden. We hebben laten zien dat we in goeden doen van iedereen kunnen winnen. Als het ons lukt die vorm weer te vinden, gaan we de punten pakken die nodig zijn om uit de problemen te geraken.’’
Zuidvogels kan ook goede zaken doen met een overwinning. In Huizen won de formatie van Juan Ferandez Coto met liefst 4-1 van csv Apeldoorn. In de vier wedstrijden die Zuidvogels in 2018 speelde, werden zes punten gepakt. Daaronder een 4-0 overwinning op concurrent AZSV, maar ook een 2-1 nederlaag bij NSC Nijkerk.

Zaterdag is 12 MNDN Duurzaam wedstrijdsponsor. Het bedrijf richt zich op mogelijkheden om energie en milieu te sparen. Dat gebeurt zowel met advies als in praktische zin. Het duel op Sportpark Orderbos begint om 15.00 uur.