Stedendriehoek

Crowdfundingactie voor speel- en beweegplek in Beekbergen

Alie Kruimer (86), woonachtig in een aanleunwoning van zorginstelling De Vier Dorpen, en haar kleinkind Saar van der Burg (bijna 2 jaar) kijken uit naar de realisatie van de speel- en beweegplek nabij het Teixeira de Mattospark.

Nabij het Teixeira de Mattospark in Beekbergen komt een speelplek voor jonge kinderen, is het voornemen van omwonenden. Ze organiseren een crowdfundingactie om de droom van hun kinderen te realiseren.

Nog tot en met 9 juli verkopen enthousiaste wijkbewoners voor een aantrekkelijke prijs kipproducten van de poelier en zaadbommen voor in de tuin. Met de opbrengst van de verkoop van deze producten kunnen ook de kinderen die nu gevangen zitten tussen de Loenenseweg en de Dorpsstraat, in de toekomst op een veilige plek zelfstandig spelen.

De speel- en beweegplek wordt door wijkbewoners gerealiseerd in samenwerking met zorginstelling De Vier Dorpen en de gemeente Apeldoorn. Nabij het park moeten – behalve de speeltoestellen voor kinderen – ook beweegtoestellen voor ouderen verrijzen. Zo kunnen jongere en oudere wijkbewoners elkaar op een sportieve manier ontmoeten bij het park. Eveneens wordt voor vitale volwassenen een bootcamproute aangelegd.

Verschillende Beekbergse ondernemers hebben al een financiële bijdrage aan de speel- en beweegplek toegezegd. Ook de gemeente Apeldoorn staat positief tegenover het Beekbergse idee, waarmee de vitaliteit, leefbaarheid en saamhorigheid van het dorp wordt verbeterd. De crowdfundingactie moet het initiatief het laatste zetje geven. Burgers kunnen dit initiatief een hart onder de riem steken door schitterende bloemen en kiprollade te bestellen via voorapeldoorn.nl/speelenbeweegplek.