Stedendriehoek

Crowdfunding voor alternatieve Koningsdag in Apeldoorn

“Evenals afgelopen jaar is het ook dit jaar helaas niet mogelijk om op Koningsdag het traditionele Oranjefeest in de Apeldoornse binnenstad te organiseren. Dit betekent dat de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn, een vrijwilligersorganisatie, ook dit jaar geen inkomsten heeft”, vertelt secretaris van de stichting Hans Peters.

“Wij vinden echter dat Koningsdag in Apeldoorn niet ‘ongemerkt’ voorbij mag gaan. Het is juist nu tijd om die nationale feestdag wél met elkaar te vieren. Daarom hebben we in samenwerking met enthousiaste ondernemers en collega-organisaties een passend alternatief programma bedacht. Wij vragen de inwoners van Apeldoorn ons met een financiële bijdrage te helpen met de uitvoering van dat programma.”

U maakt het daarmee mogelijk om bewoners en medewerkers van alle woon-zorgcentra en verpleeghuizen in Apeldoorn op Koningsdag te verrassen met Oranjegebak (circa 3700) bij de koffie. Daarnaast komen er diverse binnen- en buitenactiviteiten, waaronder een thuiskunstwedstrijd voor alle leeftijden, waarbij een deskundige jury de inzendingen beoordeelt en waarvoor prijzen beschikbaar komen. Ook de horeca en winkelcentra willen we betrekken bij deze alternatieve Apeldoornse Koningsdag. Passende Oranje wandel-, fiets- en autoroutes zijn in voorbereiding, een nieuw culinair Oranje-recept is in de maak en rapper Dani Apeldoorn (zie foto) werkt aan een Koningsdagrap. Kortom, een veelzijdig programma.”

Iedereen die 5 euro of meer doneert doet mee aan een loterij met een bijzondere hoofdprijs: op Koningsdag met twee personen aanwezig zijn bij een live optreden van rapper Dani Apeldoorn. Er zijn ook nog andere prijzen beschikbaar. Peters: “Met een opbrengst van 5000 euro zijn wij enorm geholpen, maar doneert u gul, want dan kunnen wij alles wat boven dat streefbedrag binnenkomt onder andere Apeldoornse initiatieven verdelen. Zoals de Voedselbank en de dak- en thuislozenopvang. Ook de Apeldoorners die hier gebruik van moeten maken verdienen een steuntje in de rug van andere Apeldoorners.”

Men kan doneren via https://voorapeldoorn.nl/ApeldoornersvoorApeldoorners.