Stedendriehoek

Coronavirus heeft geen invloed op vertrouwen Gelderland in bitcoin

Het zijn gekke tijden, bijna iedereen in Gelderland zit thuis en de wereldwijde economie staat stil. Hierdoor zijn de koersen van aandelen en goud gedaald. Ook bitcoin onttrok zich niet aan dit lot en halveerde in waarde. Inmiddels heeft de bitcoin koers zijn weg omhoog weer gevonden en is met 80 procent gestegen.

Wat deed dit met het vertrouwen van Gelderland in bitcoin en andere digitale munten? Het Nederlandse cryptobedrijf BLOX onderzocht wat dit deed met het vertrouwen in bitcoin en wat blijkt? De meeste Gelderse investeerders zijn enorm positief.

Gelderland heeft meer vertrouwen in bitcoin dan de rest van Nederland
Op de vraag in welke cryptomunt Gelderlanders het meeste vertrouwen hebben wordt bitcoin het meest genoemd. Meer dan 78% blijft vertrouwen houden. In de rest van Nederland is dat 70%.

De top drie wordt aangevuld door digitale valuta’s Ethereum (38%) en XRP (36%). Op de vierde plek staat ‘anders,’ ondervraagden noemden de Nederlandse cryptomunt Gulden.

Vertrouwen in crypto licht gestegen
Het vertrouwen van investeerders in Gelderland is toegenomen. Dat is opmerkelijk, de dalende koers heeft de meningen dus niet beïnvloed. Gemiddeld genomen is dat cijfer in de rest van Nederland gelijk gebleven. Gelderlanders hebben dus meer vertrouwen in cryptocurrency’s dan de gemiddelde Nederlander.

Bitcoin is voor de lange termijn
Veruit het grootste gedeelte (67%) koopt bitcoin voor de lange termijn (3+ jaar). Een kleiner deel (22%) investeert in bitcoin voor de korte termijn van drie jaar. Wat ook opvalt: slechts 3% van de Gelderlanders gebruikt crypto’s om goederen en diensten mee te betalen. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde (4%). Je zou verwachten dat door Bitcoinstad Arnhem dit percentage hoger zou zijn dan in de rest van Nederland.