Stedendriehoek

Coronaproof paasactiviteiten voor thuis én uit

Het is Pasen en hoewel we dit nog niet met de hele familie kunnen vieren zijn er gelukkig een heleboel coronaproof paasactiviteiten voor thuis én uit. Patricia van der Meulen van Kidsproof Apeldoorn-Deventer geeft een aantal tips voor een Pasen in lockdown.

Een puzzeltocht tijdens de paasdagen

Je kunt bijvoorbeeld met het hele gezin meedoen aan één van de puzzeltochten. Op zaterdag 3 april speur je al wandelend naar foto’s, uitgezet door Ballen Harry. Op zondag kun je meedoen aan de auto-puzzeltocht Happy Easter Ride, inclusief een lekkere paasbrunch. En op Tweede Paasdag kun je lekker puzzelen vanuit de auto tijdens Riddles on the Road.
De Funtocht Apeldoorn-Deventer kun je op elk gewenst moment spelen vanuit de auto.

Wandelen

Zijn jullie van plan om lekker te gaan wandelen? Bij bezoekerscentrum Nunspeet organiseren ze twee leuke kinderactiviteiten in het Paasweekend; een paasbingo en een paasspeurtocht. Aan het einde van de activiteit is er een kleine verrassing voor de kinderen.

Op zoek naar eieren

Natuurlijk gaan we met Pasen eieren zoeken. Pannenkoekenhuis Berg en Dal organiseert 1e en 2de Paasdag een gratis paaseieren zoektocht. Vinden jouw kids het gouden ei? Dan ontvangen ze een toffe verrassing. Wel even inschrijven.

Nog meer eieren zoeken: de paashaas heeft een ‘gouden ei’ verstopt op het eiland van Hotel Gaia. Terwijl de kinderen lekkere struinen over het eiland geniet jezelf van een lekkere picknick. Je hoeft alleen nog maar zelf een kleedje mee te nemen!
Weten jullie welk ei er bij welke vogel hoort? En welke dieren er nog meer eieren leggen? Doe de eierspeurtocht bij ’t Leesten. Je haalt de speurtocht tussen 2 en 11 april op bij Bospaviljoen ’t Leesten. Reserveren is hiervoor niet nodig.

Blijf je liever thuis?

Ook dan zijn er genoeg leuke activiteiten te doen met de kinderen. Bakken & Zo in Apeldoorn heeft leuke DIY pakketten samengesteld voor de Pasen. Je kunt kiezen uit paaskoekjes lammetjes, een paas surprise ei of een macarons pakket. Als dat geen lekkere Pasen wordt…

Of bestel een lekkere paasbrunch of High Tea voor thuis. Lekker smullen van al het lekkers en je steunt ook nog de lokale horeca. Ook een een paaseieren proeverij is heel toepasselijk deze dagen. Wie proeft met een blinddoek om welke smaak het is? Het is natuurlijk het leukste als je er een aantal gekke smaken tussen stopt.

Heb jullie al een mooie paastak staan? Het enige dat je nodig hebt is een mooie tak, knutselspullen en een creatief kind! Zet de creatie in een mooie vaas en je huis is helemaal in paassfeer.

Een ‘eieren survival’ kan heel makkelijk met een parcours door de woonkamer of tuin. Leg zo snel mogelijk met een ei op lepel het parcours af. Het ei mag natuurlijk niet vallen! Of zet een paasspeurtocht uit in de tuin.

Download de Kidsproof Kletspraat Paas editie, knip de kaartjes uit en stop ze in een mooi potje. Met deze gesprekskaartjes voer je, voor je het weet, de leukste gesprekken aan de paastafel.

Wil je meer informatie? Kijk dan op kidsproof.nl