Coronanieuws

Oproep | Stuur op wachtrijen parallel aan winkel

De samenleving krijgt steeds een beetje meer bewegingsvrijheid. Dat is ontzettend fijn, ook voor u als ondernemers in de binnenstad. Vorige week is er in vanuit gemeente Apeldoorn een brief gericht aan alle ondernemers o.a. uitgelegd dat het plaatsen van obstakels in de binnenstad in deze tijd niet wenselijk is. Denk daarbij aan uitstallingen in de vorm van borden en rekken, maar ook in de vorm van wachtrijen voor de winkel. 

Situaties als op onderstaande foto zijn dan ook écht niet de bedoeling. Ondanks eventuele drukte in de binnenstad, verwachten we van u dat u de veiligheid van de consument waarborgt. Daarbij hoort ook het sturen op een wachtrij die parallel aan uw winkelpand loopt.

Wachtrijen parallel aan winkelpand
Als u te maken heeft met wachtende mensen buiten de winkel, vragen we u nadrukkelijk om de wachtrij parallel aan uw winkelpand op te stellen. Voor de etalage langs dus, niet haaks of schuin haaks op de ingang. Waar nodig gaan we ervan uit dat u dit afstemt met de winkels naast uw winkel.

Wilt u van de gemeente tape ontvangen om dit beter te kunnen markeren op straat? Dan kunt u dit opvragen bij Gerard Dijkman via g.dijkman@apeldoorn.nl