Coronanieuws

Hart onder de riem voor de kleine ondernemer

Alles is nu even anders… Apeldoorners Dani Levy en Tim Koldenhof besteden doorgaans veel tijd aan het organiseren van evenementen. Nu die werkzaamheden stil zijn gevallen zetten ze zich in voor zzp’ers die door de coronacrisis zware tijden beleven.

“Met ‘Hart onder de riem voor de kleine ondernemer’ willen we ze laten merken dat we met hen meeleven,” zegt Dani Levy. “We werken aan een pakket met leuke en nuttige inhoud om de kleine ondernemers die het zwaar hebben te steunen. Ik ken verschillende mensen die nu op bijstandsniveau leven. Het is moeilijk wanneer je plotseling niets meer kunt doen en niet meer je eigen inkomen kunt verdienen. Zeker wanneer het uitzicht op betere tijden nog ontbreekt. We willen hun laten zien dat er anderen zijn die aan ze denken.”

Aanmelden
“We hebben tijd en die willen we nuttig besteden. Andere mensen blij maken zit in ons dna, dus daar doen we graag wat mee. Er zijn bedrijven waar het wel goed gaat en die dit initiatief gelukkig steunen. Het zou mooi zijn wanneer er nog meer vouchers in het pakket kunnen. Dat is praktisch voor ons, maar het is ook leuk om zelf een attentie op te halen. Dan ben je er even uit en maak je contact. We weten dat we met een doos de crisis niet kunnen genezen, maar we hopen het leed er even mee te kunnen verzachten.” Mensen kunnen zichzelf of andere aanmelden, via de site www.zelfstandigapeldoorn.nl.

“Het is voor ons ondoenlijk om op een andere manier een schifting te maken en wij hebben natuurlijk ook niet de adressen van alle zelfstandigen in Apeldoorn. We willen onze tijd ook liever niet in een hele administratie steken. Natuurlijk zou het nóg leuker zijn wanneer we als complete verrassing met een doos voor de deur staan, maar dat is helaas niet haalbaar.” De pakketten worden na selectie toegekend en bezorgd.