Coronanieuws

Gratis sneltesten voor bedrijven

De overheid stelt € 450 miljoen beschikbaar om te zorgen dat medewerkers van werkgevers die niet thuis kunnen werken zich makkelijker kunnen laten testen. Teststraat Apeldoorn werkt samen met een arbodienst en bedrijfsarts voldoen daarmee aan de voorwaarden van het Ministerie van VWS om de sneltesten voortaan kosteloos aan te bieden aan bedrijven.

Bedrijven kunnen gebruik maken van de gratis sneltesten bij nieuwe boekingen van 1 maart. Reeds geboekte testen vallen niet onder de regeling. Deze gratis sneltesten zijn vooralsnog van toepassing voor werknemers met klachten zoals hoofdpijn, verkouden, keelpijn, hoesten, of die bijvoorbeeld een melding hebben ontvangen in de corona-app (GGD-richtlijn).

Bedrijven vragen een aparte bedrijfscode voor deze dienst aan en boeken hiermee de afspraak voor een kosteloze sneltest. Ook wanneer een bedrijf al een boekingscode heeft vraagt het bedrijf een nieuwe code aan. Testen kan doordeweeks van 07.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De testuitslag is er binnen 20 minuten.

Ook is het nog steeds mogelijk om pcr-testen en of non-covid (reis)verklaringen te boeken tegen betaling.
Website: www.teststraatapeldoorn.nl