Coronanieuws

Burgermeester sluit kledingwinkel in Apeldoorn na negeren coronamaatregelen

Foto: Luciano De Graaf

Foto: Luciano De Graaf

Apeldoorn – Opnieuw grijpt de gemeente in bij kledingwinkel CKtrending Fashion op winkelcentrum de Mheen in Apeldoorn.

De eigenaren hadden kledingrekken buiten de winkel staan waarvan mensen 1 kledingstuk gratis mee mochten nemen. Dit trok veel belangstelling van voorbijgangers, wel werd geprobeerd de 1.5 meter regel te handhaven. De kleding was van de wintercollectie, eigenaar Bert Kersten (59) geeft aan dat hij dit doet om dit weg te krijgen gezien er bijna geen mensen op afspraak komen en zodat hij er misschien nieuwe klanten mee trekt die wel een afspraak maken om ook even in de winkel te kijken.

Sommige mensen werden voor de deur geweigerd om naar binnen te mogen gaan, mensen werden verzocht om eerst een afspraak te maken. Dan mochten ze daarna wel naar binnen. Dat is immers wat zij gisteren van de gemeente kregen opgelegd en dus hielden zij zich hier aan.

In de winkel waren continue wat mensen aan het winkelen, deze mensen hadden van te voren netjes een afspraak gemaakt.

Rond 16.30 uur kwamen meerdere politieauto’s naar het winkelcentrum. Twee agenten spraken de eigenaar aan, op verzoek van de gemeente. De agenten verzochten Bert om de kledingrekken weg te halen, anders zouden ze hem aanhouden op basis van artikel 58M (wet tijdelijk maatregelen tbv COVID 19). Bert kreeg tien minuten de tijd om de kledingrekken naar binnen te halen. Bert gaf hier gehoor aan en haalde de kledingrekken naar binnen, tegen zijn zin in.

Uiteindelijk hebben de twee agenten en Bert een goed gesprek gehad. De agenten gaven duidelijk aan dat zij bij de winkel waren op verzoek en in opdracht van de gemeente. Bert daarin tegen heeft ook zijn verhaal verteld tegen de agenten en daarin aangegeven wat de reden is van zijn daden.

Aan het begin van de avond werd Bert gebeld door de gemeente met de vraag of hij nog bij de winkel was. Bert gaf aan dat hij daar nog was, hierop gaf de gemeentemedewerker aan dat hij even langs zou komen voor een gesprek. Bij aankomst van de gemeentemedewerker, een BOA en twee politieagenten, bleek het gesprek te bestaan uit de sluiting van de winkel. Dit op last van de burgemeester. De reden zou zijn dat de eigenaren zich herhaaldelijk niet hielden aan de maatregelen. Het pand werd door de gemeentemedewerker verzegeld.
Bert heeft aangeven door te gaan en te strijden voor behoud van zijn winkel en gaat er dan ook alles aan doen dit voor elkaar te krijgen.