Coronanieuws

Booster halen zonder afspraak

In Apeldoorn kan men sinds vorige week zonder afspraak de boosterprik halen. Voor een eerste of tweede vaccinatie kan men op alle locaties van de GGD Noord- en Oost-Gelderland zonder afspraak terecht.

“Steeds meer mensen hebben hun booster al gehaald”, zegt Anneloes Vos, projectleider Vaccineren van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. “Dit betekent dat er op steeds meer locaties ruimte is om te boosteren zonder afspraak. Wij hopen dat de vrije inloop de drempel verlaagt om de booster te halen.”

Mét een afspraak gaat het proces op de vaccinatielocatie soms net iets sneller, omdat de gegevens van de bezoeker dan al geregistreerd zijn. Het is daarom nog steeds mogelijk om een afspraak te maken voor een eerste, tweede of booster-vaccinatie. “Als je al een afspraak hebt gemaakt die later is gepland of op een locatie verder weg, dan kun je ook gebruikmaken van de vrije inloop op een andere locatie of een ander tijdstip. Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie”, adviseert Vos. “De afspraak wordt dan uit het systeem gehaald om fouten in de registratie te voorkomen.”