Coronanieuws

Aanvraagperiode corona-noodsteun van gemeente Apeldoorn sluit over een paar dagen

De aanvraagperiode voor zeven soorten speciale corona-noodsteun van de gemeente Apeldoorn sluit over een paar dagen. Lokale ondernemers kunnen nog tot en met zaterdag 26 juni een aanvraag doen.

Het aantal aanvragen kruipt inmiddels richting de 200. Het valt wethouder Jeroen Joon (zie foto) op dat er uit bepaalde bedrijfstakken weinig aanvragen binnenkomen. Het gaat om bloemisten, hondenscholen, ondernemers in persoonlijke verzorging zoals kappers, pedicures en zonnestudio’s, maar ook sportscholen en bijvoorbeeld yogatrainers. Joon: “Onze relatiemanagers, ons Bedrijvencontactpunt en ikzelf hebben in deze crisis veel van deze ondernemers gesproken. Bij hen stond het water aan de lippen, uiteraard door de langdurige sluitingen. We weten dus dat daar de nood hoog is.”

Omdat de tijd dringt, is een team van relatiemanagers begonnen zoveel mogelijk ondernemers die de gemeente eerder heeft gesproken, na te bellen. De relatiemanagers vragen hen of ze al naar het steunpakket hebben gekeken en kunnen eventuele vragen beantwoorden. Joon: “Naast deze actie roep ik iedereen, van zzp’er tot grotere ondernemer. op: kijk ernaar en maak ondernemers in uw omgeving hierop attent. Doen!”

Alle informatie over de noodsteunregeling is te vinden op de website www.apeldoorn.nl/voorondernemers