Stedendriehoek

Concours délégance Paleis het Loo naar drie dagen’

APELDOORN – 8 februari 2018 – Het Concours dÉlégance Paleis het Loo wordt in 2018 verdeeld over drie dagen. Al op vrijdag 29 juni 2018 begint het feest

het merk dat dit jaar zijn zeventigste verjaardag en het 55-jarig bestaan van de 901/911 viert. Gijs van Lennep Harm Lagaaij en anderen kenners en liefhebbers zullen over het iconische merk vertellen.

Waarom niet twee, maar drie dagen genieten van bijzondere auto’s? Die vraag stelden Timo Rietbergen en Jan Peter Nijmeijers, organisatoren van het Concours d’Élegance Paleis Het Loo zich. Het antwoord was snel gevonden, vandaar dat het concours in 2018 al op vrijdag begint. Op een bijzondere manier bovendien: met een Porsche College, ter ere van het 70 jarig bestaan van het merk. Veel Porsche-prominenten, waaronder Harm Lagaaij en Gijs van Lennep zullen door de geschiedenis van het merk lopen aan de hand van bijzondere verhalen en iconische modellen, onder meer uit de collectie van Porsche Centrum Gelderland.

Alpine
Het 120-jarig bestaan van Renault staat eveneens centraal. Oude en nieuwe modellen geven een mooi beeld van de ontwikkeling van het merk. Natuurlijk is er wederom aandacht voor Alpine, dat vorig jaar zijn A110 op het concours liet debuteren. Engelse merken komen ook dit jaar goed aan bod: De Mascotte, de Nederlandse vereniging van Rolls-Royce- en Bentley-eigenaren, zal met een groot aantal autos en leden aanwezig zijn.

Alternatief AutoRAI
Goed nieuws voor liefhebbers van moderne vierwielers: inmiddels hebben meer dan 10 auto-importeurs hun medewerking toegezegd. Zij zullen hun ‘latest & greatest’ tonen in Apeldoorn. Daarmee is het concours uitgegroeid tot misschien wel het enige boeiende alternatief voor de Amsterdamse AutoRAI.

Actie
Uniek aan het evenement blijft natuurlijk de actie want van een groot aantal tot de verbeelding sprekende historische auto’s wordt de motor gestart. En dat niet alleen het publiek kan de bolides in actie zien tijdens de Classic Sprint op de prachtige Koningslaan.

Website
Het Concours d’Élégance Paleis het Loo 2018 heeft plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en zondag 1 juli bij Paleis het Loo in Apeldoorn. De komende maanden zullen andere thema’s primeurs en aanwezige automerken bekend gemaakt worden. Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: www.concourselegance.com