Stedendriehoek

Concert met oude liefdesliedjes

Op zondag 8 oktober om 15.00 uur geeft het Apeldoorns Renaissance- en Barokensemble En Suite een concert in het Boshuis te Klarenbeek, met als titel ‘Hartendief en Hartenkreet’.

Liefde, verleiden, beminnen, het is van alle tijden. En misschien nog wel meer van de renaissance en de barok dan van deze tijd. Bij gebrek aan tv, social media, computer, telecommunicatie waren de liefde en het minnespel immers activiteiten die veel aandacht kregen. Men hoeft dus niet naar een concert met popmuziek voor deze onderwerpen.

En Suite, dat bestaat uit een koor en een orkest onder leiding van Coert Bremmers, opent het concert met een stuk waarin iemand afscheid neemt van zijn geliefde. In de muziekstukken die volgen komen veel meer aspecten van de liefde voorbij. Mocht het onderwerp pikanter zijn, dan is de tekst implicieter of symbolischer; men kan de kinderen gerust meenemen. Het concert wordt afgesloten met de verzuchting dat liefdesperikelen altijd weer terugkomen. Hoe actueel.

Toegangskaarten kosten €12,50 in de voorverkoop (via www.ensemble-ensuite.nl) of €15,- aan de zaal. Indien men wil, kan men ook vooraf om 13.00 uur deelnemen aan een wandeling onder leiding van een IVN-gids over het landgoed Klarenbeek. Deze kan men uitsluitend via de website reserveren, de kosten bedragen €6,-.