Stedendriehoek

Comfortabel en gezond aan de slag met een ergonomische bureaustoel

Als het coronavirus straks zijn weerslag verliest, kunnen we waarschijnlijk weer terug naar onze werkplekken op kantoor. Maar vooralsnog is thuiswerken de norm. Of je hiervan nu een voorstander of een tegenstander bent, vanuit huis werken kent absolute voordelen. Het bespaart bijvoorbeeld onnodige reistijd, CO2-uitstoot en stress. Daarom heeft een groot aantal organisaties (deels) thuiswerken de afgelopen periode omarmd. Het loont de moeite om een comfortabele werkplek in te richten, als jij ook van plan bent om volledig of deels thuis te blijven werken. Het is aan te raden om rekening te houden met verschillende essentiële factoren, als je een ruimte transformeert tot kantoor aan huis. Ergonomische bureaustoelen, in hoogte verstelbare bureaus en optimaal werklicht, zijn onmisbare elementen. Hiermee ga je goed uitgerust en gezond aan de slag.

Ontspannen houding
Een bureaustoel van goede kwaliteit is een must als je waarde hecht aan een goede gezondheid. Die noodzaak wordt nog groter als je een groot deel van je werkweek zittend achter je bureau doorbrengt. Als je niet de juiste zithouding kunt aannemen, loop je het risico op blijvende lichamelijke klachten. Met een ergonomische bureaustoel voorkom je de kans op rugklachten, RSI, schouderklachten, nekklachten en hoofdpijn. Kies een model dat past bij jouw persoonlijke smaak en voorkeuren om aangenaam in je thuiskantoor te werken. Je wensen en eisen zijn uiteraard afhankelijk van je beroep. Zit je voortdurend op je plek of sta je vaak op en wil je een mooie bureaustoel of vooral een actieve stoel? Hoe dan ook, zorg je met een goed instelbaar model dat je in een ontspannen houding achter je bureau zit.

Biomorfische vorm
In de webshop en de vestigingen in Bergeijk, Rotterdam en Purmerend van De Projectinrichter, vind je een complete collectie bureaustoelen in iedere gewenste uitstraling, voor elk budget. Hiermee is de juiste zithouding gegarandeerd en kun je prettig aan het werk. Het gevarieerde assortiment van de specialist in projectinrichting op maat, bestaat uit meer dan 5.000 producten en 250 merken. De producten van Herman Miller worden ontworpen met het oog op de gebruikers en hun specifieke voorkeuren. Onder de bureaustoelen is dit een geliefd merk dat duurzame oplossingen biedt voor het inrichten van werkplekken. Zo ook de bureaustoel Herman Miller Aeron, ontworpen door Don Chadwick en Bill Stumpf. Ergonomisch comfort, design en duurzaamheid gaan bij de Aeron tot in perfectie samen. Het duo is bij het design uitgegaan van het menselijk lichaam, waarin geen rechte lijnen zijn te vinden. In het ontwerp is deze biomorfische vorm goed terug te zien én te voelen.