Stedendriehoek

Collectief cameratoezicht op bedrijvenpark

Ondernemers op Apeldoorn Noord werken aan het toekomstbestendig maken van het bedrijvenpark. Om ook in de toekomst de veiligheid op het bedrijvenpark te kunnen waarborgen, werken de ondernemers aan collectief cameratoezicht.

Gemeente en Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn Noord (OBAN) hebben daartoe een convenant ondertekend. Met het convenant is collectief cameratoezicht op de openbare weg door ondernemers onder voorwaarden mogelijk. Nu het convenant is getekend gaat OBAN cameratoezicht op het bedrijvenpark verder uitwerken.

Veiligheid is een onderwerp waar de OBAN al langere tijd mee bezig is. Dat blijkt ook door de stappen die de vereniging reeds heeft gezet om het bedrijvenpark veiliger te maken. Het bedrijvenpark heeft al zo’n zeven jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). De ondernemers op het bedrijvenpark willen al langere tijd een vorm van cameratoezicht.

Het project collectief cameratoezicht is een project binnen de RegioDeal en wordt mogelijk gemaakt door financiering van het Rijk, de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn.