Stedendriehoek

CODA zoekt vrijwilligers voor de Voorlees- en DoorleesExpress

Samen gaan voor leesplezier, dat is wat je als vrijwilliger bij de Voorlees- en DoorleesExpress doet. Heb je gevoel voor taal, vind je het leuk om kinderen en hun ouders te laten zien en ervaren hoe leuk (voor)lezen is? Word dan vrijwilliger bij de Voorlees- of DoorleesExpress! Op www.coda-apeldoorn.nl/voorleesexpress en www.coda-apeldoorn.nl/doorleesexpress lees je er alles over, ook hoe je je kunt aanmelden. 

De VoorleesExpress

Door voor te lezen, stimuleer je spelenderwijs de taalontwikkeling en daarmee ook de taalbeheersing van kind(eren). Het is niet alleen leuk om samen te doen, maar ook belangrijk. Met de VoorleesExpress laten we gezinnen met jonge kinderen (2-8 jaar) zien hoe leuk taal kan zijn. Als vrijwilliger kom je bij die gezinnen thuis om samen voor te lezen en taalspelletjes te doen. Het doel? Samen de taalomgeving verrijken, zodat kinderen thuis meer gestimuleerd worden in de taalontwikkeling.

De DoorleesExpress

Lezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Als vrijwilliger help je daarbij en laat je zien hoe leuk taal is. Samen met ouder(s) en kind(eren) ga je op zoek naar een manier die het best bij hen past. Het doel? Kinderen laten zien en ervaren dat taal leuk is, ook om thuis mee bezig te zijn. Met de DoorleesExpress zijn we er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die bijvoorbeeld al wel kunnen lezen, maar dat niet leuk vinden en voor kinderen van ouders die het lastig vinden om ze te ondersteunen, omdat ze zelf moeite hebben met taal. Kortom, kinderen die wel wat extra (taal)hulp kunnen gebruiken.

Word vrijwilliger bij de Voorlees- of DoorleesExpress en maak het verschil

Als vrijwilliger spreek je circa twintig keer bij een gezin thuis af. Tijdens deze sessies van ongeveer een uur ga je natuurlijk samen (voor)lezen, maar je gaat ook liedjes zingen en taalspelletjes doen bijvoorbeeld. Samen met de ouders zoek je naar mogelijkheden zodat zij hun kinderen kunnen blijven stimuleren in hun taalontwikkeling.

Iets voor jou?

Meld je dan aan via www.coda-apeldoorn.nl/voorleesexpress of www.coda-apeldoorn.nl/doorleesexpress. Wat ons betreft reageer je snel; we willen het liefst zo snel mogelijk nieuwe vrijwilligers aan verschillende gezinnen in Apeldoorn koppelen en komen dus graag op korte termijn met jou in gesprek.