Stedendriehoek

CODA Bibliotheken heropenen deuren

De CODA Bibliotheken zijn weer open. De openstelling geldt voor CODA Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten. Ook de Boekenbus rijdt weer. Een bezoek brengen aan de bibliotheek of Boekenbus is gebonden aan een aantal voorwaarden, zoals reserveren en een gezondheidscheck vooraf.

CODA volgt bij de openstelling van de bibliotheken en de CODA Boekenbus de regels en richtlijnen van de overheid en het bibliotheekprotocol van de brancheorganisatie. Dat betekent dat in alle vestigingen een maximumaantal bezoekers geldt en dat het reserveren en invullen van een gezondheidscheck vooraf verplicht is. Een regulier bibliotheekbezoek kan in een tijdvak van 30 minuten online gereserveerd worden. Studeren of lezen (maximaal twee uur) kan aangevraagd worden door te mailen naar corona@coda-apeldoorn.nl. Verblijven of ontmoeten in de CODA Bibliotheken of spelen in CODA Junior in CODA Centrale Bibliotheek is in dit stadium van heropening nog niet toegestaan.

De online reservering voor een bezoek aan CODA Bibliotheek staat op naam en is strikt persoonlijk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen zonder reservering met een ouder/verzorger mee naar binnen die gereserveerd heeft. Heeft iemand in het gezin/huishouden koorts en/of gezondheidsklachten, kom dan niet naar de bibliotheek. De CODA-medewerkers volgen de richtlijnen van het RIVM en blijven daarmee op afstand. Zij kunnen om die reden niet helpen met het aanpakken van boeken of het vullen van een tas.

Voor meer informatie en een tijdvak reserveren, zie de website www.coda-apeldoorn.nl/altijdwelkom