Stedendriehoek

CODA Apeldoorn en Apeldoorn Photo presenteren Fotocafés

APELDOORN – Op donderdag 31 augustus, 26 oktober en 7 december presenteren CODA Apeldoorn en Apeldoorn Photo avondsessies van 18.30-22.00 uur, vóór en door fotografie- en kunstliefhebbers. Een fotograaf vertelt over een onderwerp uit de praktijk en deelnemers kunnen vragen stellen over het thema en fotografie.

Kennis, ervaringen én foto’s delen
Er komen allerlei technieken aan bod en vakkundige fotografen vertellen over hun werk en werkwijze. Daarnaast is het bij elk Fotocafé mogelijk om zelf vooraf foto’s in te sturen. Een selectie daarvan bespreekt de fotograaf tijdens het Fotocafé. Na afloop van het Fotocafé kan men inspiratie opdoen in CODA Museum tijdens een speciale avondopenstelling van het museum en alle tentoonstellingen. Dit alles in het licht van het Apeldoorn Fotofestival 2023 dat plaatsvindt van 24 september tot en met 29 oktober op verschillende locaties in Apeldoorn.

Donderdag 31 augustus: Sam Warnaar
Op 31 augustus is het woord aan fotografe Sam Warnaar. Sam Warnaar (2000) is een Nederlandse fotografe die haar fascinatie voor het naakte lichaam, gecombineerd met veelzeggende leegte, vastlegt in (zelf)portretten. Sam vertelt onder meer over haar creatieve proces en haar ervaringen als fine art fotograaf.

Donderdag 26 oktober: Vytautas Kumža
Op 26 oktober gaat CODA conservator Els Drummen in gesprek met fotograaf Vytautas Kumža, die met een tentoonstelling exposeert in de Noordzaal van CODA. Vytautas Kumža (Litouwen, 1992) laat objecten tot leven komen via zijn experimentele fotografie en mixed media-installaties.

Donderdag 7 december: Angela Stouten en Gerard van der Wal
Op 7 december vertellen fotografen Angela Stouten en Gerard van der Wal over urbex fotografie: het in beeld brengen van verlaten panden.

Voor meer informatie, het programma en tickets ga naar: www.coda-apeldoorn.nl/fotocafes