Stedendriehoek

Cliënten GGNet te gast bij het CODA

Apeldoorn – Het CODA Museum heeft voor cliënten van GGNet een aantal vrijkaartjes ter beschikking gesteld voor de tentoonstelling Waanzinnige Sier die daar momenteel te zien is. Op donderdag 18 mei gaat een aantal cliënten en begeleiders genieten van dit aanbod. Natuurlijk zullen zij ook de andere exposities in het CODA bezoeken. Voor de cliënten is het een heerlijk dagje uit in het kader van Verwenzorg.

Tentoonstelling Waanzinnige Sier

Voor de tentoonstelling Waanzinnige Sier lieten twaalf kunstenaars zich inspireren door het werk van Jheronimus Bosch. Hun sieraden werden vervolgens gedragen door cliënten en medewerkers van Reinier van Arkel; de oudste instelling voor geestelijke gezondheidszorg van Nederland. Fotograaf Marja Sterck portretteerde hen met de sieraden. Op die manier legde ze de verbinding tussen Jheronimus Bosch en de psychiatrie in Nederland. De tentoonstelling was eerder te zien in galerie MEETS en de vakbibliotheek van Reinier van Arkel in Den Bosch in het kader van het Jeroen Bosch jaar. De tentoonstelling is nog tot 21 mei te zien in het CODA.

 

De sieraden zijn gemaakt door Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Floor Max, Carla Nuis en Annemiek Steenhuis van het Haarlems Sieraad Collectief. Ook is er werk te zien van kunstenaars uit de omgeving van Den Bosch: Marianne van Heeswijk, Cecil Kemperink, Miriam Slaats, Josja Schepman en Liesbeth van Well. Marja Sterck voegde waarde aan deze sieraden toe door ze te fotograferen op het lichaam van mensen met psychiatrische problemen en hun begeleiders.

 

Aan Waanzinnige Sier heeft een aantal partijen meegewerkt: CODA Museum Apeldoorn, HSC (concept), MEETS, Margriet Blom (organisatie), individuele deelnemers (sieraden en objecten), Marja Sterck (fotografie), medewerkers en cliënten van Reinier van Arkel (fotomodellen), Coloron Photo Design, Stichting Luster, Stichting Jheronimus Bosch 500 en Stichting mr. Cornelis Roozen Fonds.

 

Wat is verwenzorg

Persoonlijke aandacht en warme betrokkenheid. Dat is in het kort waar Verwenzorg om draait. Een keer mooi op de foto gaan, genieten van een concert, een dagje naar de Apenheul, verwend worden met een high tea.