Stedendriehoek

Circus Bossle komt naar Zuiderpark

APELDOORN – Lange tijd heeft er geen circus meer plaatsgevonden in het Zuiderpark. Maar vanaf woensdag 24 mei is het terug. Het gezelligste circus uit Europa, dat van de familie Bossle uit Duitsland, geeft vijf dagen voorstellingen op het veld aan de Maasstraat.

Maar liefst vijf generaties reizen mee in de bonte karavaan die Circus Bossle heet. In ieder dorp of stad vermaken zij kinderen van alle leeftijden met een klassiek doch vernieuwd circusprogramma. Nog steeds zijn dieren belangrijke pijlers in de show. Vele oh’s en ah’s klinken als John-Leon met zijn Palamino-hengst Filu de piste binnendraven. Natuurlijk maakt het circus alleen gebruik van huisdieren. Naast paarden zijn er pony’s, ezels, lama’s en zelfs een dressuur met dwerggeitjes.

 

Naast de vele dieren is er ook genoeg humor met de fratsen van clown Frasco; meerdere keren komt hij terug om jong en oud te laten gieren met zijn reprises. Miss Loreen laat zien dat naast het klassieke jongleren met de handen, het ook met de voeten kan; deze discipline heet in vaktermen Antipode en beheersen er maar weinig in de circuswereld. Natuurlijk heeft de show een spectaculair einde. Mister Vulcano speelt met vuur, eet vlammen en spuwt als een draak meters hoge vuurfonteinen. Dit mag men niet missen.

 

De voorstelling wordt voor een deel begeleid door het eenmansorkest. Voor het andere deel is het moderne muziek die de acts ondersteunt. De ultramoderne lichtinstallatie en het gelikte decor maken de ambiance compleet.

 

De voorstelling duurt ruim anderhalf uur met een pauze van 15 minuten en is geschikt voor alle leeftijden. Kaarten zijn vanaf €10,- verkrijgbaar in de voorverkoop, iedere speeldag van 11.00 tot 12.00 uur bij het circus. Vanaf één uur voor aanvang is de kassa ook nog open voor het bemachtigen van kaarten. In vele winkels en scholen in Apeldoorn worden kortingsbonnen uitgedeeld.

 

De voorstellingen zijn op woensdag 24 mei om 15.00 uur, donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) om 17.00 uur, vrijdag 26 mei om 17.00 uur, zaterdag 27 mei om 15.00 en 19.00 uur en zondag 28 mei om 14.00 uur. Voor meer informatie, zie de website www.circus-bossle.nl en Facebook #CircusBossle

 

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor het circus, kunnen uiterlijk donderdag 25 mei 15.00 uur een e-mail sturen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per e-mail bericht.