Stedendriehoek

Centrumhoreca ontvangt bezoekers uit heel Nederland gastvrij

APELDOORN – De lokale centrumhoreca ontvangt deze week tijdens Serious Request gastvrij de grote aantallen bezoekers uit heel Nederland, zowel binnen in de horecazaken als buiten op de horecapleinen en -straten. Ook op het Marktplein is de centrumhoreca betrokken bij de activiteiten.

De in maart van dit jaar opgerichte Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA) speelt hierin een belangrijke rol. Zij ontving in het voorjaar van dit jaar al het verzoek van de gemeente Apeldoorn om met een voorstel te komen voor invulling van de 24-uurs horecavoorziening op het Marktplein.

 

Doel van de SCEA is om de levendigheid in het centrum te bevorderen. Meer mensen trekken door samen te werken tijdens grote evenementen. In geval van de horeca-exploitatie op het Marktplein voor Serious Request is dat niet anders. “Ook bij een mega-event als Serious Request staat het gezamenlijke belang van de horecaondernemers uit het centrum van Apeldoorn bij de SCEA voorop”, aldus Jacco Talen, voorzitter van de SCEA. De baten uit de horeca op het Marktplein zet de stichting de komende jaren in voor verbetering van de evenementen in het Apeldoornse centrum. Talen: “Elke horecaondernemer in het centrum kan aanhaken bij de grote evenementen die de SCEA ook de komende jaren weer organiseert en zo profiteren van de positieve effecten!” Van de horecaopbrengst op het Marktplein wordt namens de centrumhoreca sowieso een substantiële bijdrage geleverd aan de stille ramp waarvoor Serious Request georganiseerd wordt.

 

Niet alleen op het Marktplein verwacht de SCEA grote drukte. Vooral in het weekend van 22 tot en met 24 december voorspelt de stichting grote aantallen bezoekers in het centrum van de stad. Om de bezoekers, naast de verschillende acties die er zijn ten bate van de stille ramp, op een positieve manier kennis te laten maken met het centrum, verzorgen Raadhuisplein, Caterplein, Leienplein en de Kapelstraat verschillende acties en evenementen.

 

Zo biedt het Raadhuisplein tot en met 24 december een uitgebreid podiumprogramma met horeca vanuit houten kerststallen. Spicebrush wordt een Serious Grand Café dat tot en met 24 december 24 uur per dag geopend is. De Kapelstraat wordt in diezelfde periode voor een groot deel overdekt en voorzien van TV-schermen om de verrichtingen op het Marktplein te volgen. Op vrijdag 22 december voegt de Kapelstraat daar tussen 20.00 en 01.00 uur nog Playa del Sol (dance/top40) aan toe. Een dag later draait Mickey Nice er vanaf 20.00 uur discoplaten. Het Leienplein mikt vooral op de drukke weekenddagen. Van vrijdag tot en met zondag is er vanaf 16.00 uur een programma op het buitenpodium. In eerste instantie vooral gericht op het drinken van een borreltje met achtergrondmuziek, maar later op de avond ook met een steviger podiumprogramma. Op het Caterplein verrijst een verwarmde buitenbar met op gezette tijden (live)muziek.