Stedendriehoek

Centenkwesties biedt budgetchecks

APELDOORN – Met ingang van 1 september kunnen inwoners van Apeldoorn bij Centenkwesties terecht voor een zogenoemde budgetcheck. Bij deze check wordt gekeken naar de inkomstensituatie na veranderde omstandigheden ten opzichte van de situatie ervoor.

Bijvoorbeeld: iemand verliest zijn of haar baan, iemand verwacht een kind, er volgt een scheiding, een partner is overleden, etc. Deze ingrijpende gebeurtenissen hebben vaak grote gevolgen voor de financiële situatie van iemand. Wanneer dit niet goed opgevangen wordt, liggen schulden op de loer.

Via een budgetcheck biedt Centenkwesties deze inwoners gratis een persoonlijk gesprek aan. Hierin  wordt gekeken of iemand recht heeft op bepaalde voorzieningen, of er betalingsachterstanden zijn en krijgt men een budgetadvies. Het geheel wordt met de inwoner besproken en samen wordt gekeken naar hoe men om kan gaan met de veranderde situatie.

Centenkwesties is een inloopspreekuur voor inwoners van de gemeente Apeldoorn met vragen over geld en schulden. Ze krijgen advies of ondersteuning, passend bij hun vraag. Centenkwesties helpt  mensen (weer) grip te krijgen op hun geld. Dat kan op verschillende manieren. Besproken wordt welke ondersteuning iemand nodig heeft. Misschien is deze al geholpen met het ordenen van de financiële administratie. Misschien heeft men meer aan een inkomenscheck of heeft men hulp nodig om schulden op te lossen. Het spreekuur is een samenwerking tussen Stimenz, gemeente Apeldoorn, CODA, Don Bosco, Over Rood en MEE Veluwe.

Men kan gewoon binnenlopen tijdens de spreekuren van Centenkwesties en hoeft geen afspraak te maken. Een overzicht van de locaties en tijden van de spreekuren staat op de website www.stimenz.nl/centenkwesties.